Кифлички с френско тесто

2.3.12

        





     Рецептата за френското тесто я взех от тук.От много време се каня да я пробвам. Станаха чудесни кифлички .Направих два варианта -сладки и солени.





Продукти:

1 ч.ч.- топло прясно мляко
1пак.-суха мая/или 1/2 пак.жива мая/
2с.л.-захар
щипка сол
200гр.-масло +мас /в оригинала  маргарин/
3ч.ч.-брашно

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко.Към тях се прибавя размекнатата мазнина и щипка сол.После се измесва с брашното тесто.Трябва да не лепне и да не е много твърдо.Оставя се да престои 30мин.в хладилника.След това се разточва с дебелина 2-3мм.Оформят се кифлички.Пълнежа е по-желание.






Ползвах черешки от сладко за сладкия вариант и оформих във вид на розички.






 





Другата половина от тестото нарязах на триъгълници и завих с плънка от яйце и сирене.Намазват се с разбит жълтък и олио . Могат да се поръсят със сусам,мак .
Пекат се в предварително загрята на 180гр.фурна за около 20 -30мин.









И на края ви поздравявам с цъфналия ми зюмбюл!




You Might Also Like

23 коментара

  1. Мира,прекрасно предложение и превъзходно изпълнение!Определено ще пробвам кифличките,а зюмбюла е толкова красив....мерси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка ,горещо ти ги препоръчвам,много са вкусни!
      Благодаря!

      Изтриване
  2. Зюмбюлът е чудесен!
    Както и кифличките!
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани зюмбюла ухае прекрасно,аромата му изпълва цялата стая!
      Хубави почивни дни и на теб!

      Изтриване
  3. МИРА, поздравления за хубавите кифлички.
    Аз съм ги правила и знам за каква вкусотия става въпрос.
    Много добре си ги направила и надиплила.
    Прегръдки мила и хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче здравей,радвам се че си ме посетила!
      От доста време са ми в плановете ,но чак сега намерих време за тези невероятни кифлички!
      Приятен уикенд и на теб!

      Изтриване
  4. Мира,
    и тук красиви розички и чудни солени кифлички;) И от двете ще си взема;)
    Зюмбюлът ти е разкош и е в състояние да вдигне всяко паднало настроение;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубави са станали кифличките,а и знам,че са чудесни на вкус,защото съм ги правила.А зюмбюла е прелест.Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Ели!
      Слънчева събота и хубав празник!

      Изтриване
  6. Розичките са много красиви, интересни като оформление! Благодаря за зюмбюла! Прекрасен е! Честит 3 март!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересна технология! Не съм пробвала да правя кифлички до сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нели,пробвай някой ден,надявам се да ти харесат!
      Поздрави и благодаря за посещението!

      Изтриване
  8. Мира, много ми харесаха розичките.Непременно ще ги направя.Благодаря за подробностите на процеса.Уж съм стара домакиня, а най схващам от картинки.
    Усмивки и слънце през новата седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Вили!Радвам се ,че са ти харесали моите кифлички!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  9. Мире,чудни розички са станали.Вили ,и аз като тебе,най-ми е лесно с картинки...
    Усещам аромата на зюмбюла.....
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Мира,разкошни са и двата варианта!Сладките даже са много ефектни!
    Вдъхвам от прекрасното зюмбюлче и ти пожелавам хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси радвам се ,че са ти допаднали кифличките!

      Изтриване
  11. Прекрасна рецепта, много уважавам такива мултифункционални теста.:)
    Всичко изглежда чудесно, Мира.:)
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за отзивите!
      Успешна нова седмица ти желая!

      Изтриване
  12. Ох, страхотно изглежда всичко! Искам да опитам от всичко:)

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe