вторник, 20 март 2012 г.

Въздушен хляб

   




      Благодаря на авторката за рецептата за този невероятен хляб.Напълно в мой стил реших да променя някои съставки.Използвах суха мая и пълнозърнесто брашно.
      Доволна съм от резултата,получи се невероятен пухкав хляб, с много добра структура .

Продукти:

1пак.-суха мая
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
2-3с.л.-олио
1ч.л-оцет
1и 1/4ч.ч. -хладка вода
общо около 700гр.-пълнозърнесто брашно,като1ч.ч.-замених с бяло брашно

Маята се разтваря със захарта в малко вода/около 1/4ч.ч/
От останалите съставки и с маята се замесва тесто.
Оставя се завито да удвои обема си/40-50гр.във фурна без вентилатор/
После се премесва и оформя по желание.
Дели се на осем топчета. Подреждат в подмазана кексова форма.
Намазват се с олио и се оставят отново да бухнат за 15 мин . във фурната на 50гр.
После се увеличават градусите на 160 и се пече до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар