понеделник, 19 март 2012 г.

Пикантно телешко шкембе

    




     Не обичам много карантии ,но ми се налага да приготвям понякога.А и съм на принципа,че от всичко трябва да се опита.Ползвам готово сварено и замразено шкембе.Избирам го да е снежно бяло и съм се спряла на едно ,което е италианско.С времето си  изработих рецепта благодарение, на която проядох шкембе. Предлагам ви моя вариант,надявам се да ви хареса!
Приготвя се бързо и става чудесно на вкус!




500гр.-телешко шкембе/сварено/
лют червен пипер/суха лютива чушка/
черен пипер
2-3 скилидки.-чесън
50мл-бира
70гр.-кашкавал
20гр.-масло
2-3с.л.-олио
сол на вкус
1бр.-лимон














Шкембето се размразява  и се отцежда добре.
В тиган се слага малко олио,скилидки- 2,3 чесън и шкембето.
Запържва се, докато се изпари течността.
Добавя се малко бира и се посолява.Разбърква се, докато се изпари бирата. 
Овкусява се с малко червен лют пипер или накълцана лютива суха чушка,черен пипер.
Прибавя се сока на половин лимон.Задушава се, докато остане на мазнина. 
На финала се добавя  масло и се сервира .
Поръсва се с настърган кашкавал.


 

10 коментара:

  1. Аз пък толкова много ги обичам, а твоята рецепта така ме впечатли! Много вкусно, Мирче! Браво! Ако имах една порция до мен сега....толкова апетитно си го поднесла!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи,Канди!

      Изтриване
  2. Любимото ми мезе,правя го по подобен начин,но без бира.Следващия път ще опитам по твоята рецепта.Благодаря за споделеното.И така поднесено в това красиво плато направо си е деликатес.
    Поздрави!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че ще пробваш моя вариант!
      После очаквам отзиви!

      Изтриване
  3. Невероятно апетитна рецепта Мира! Много ми хареса тъй като сме любители и на пикантното и на шкембето.
    Прекрасна вечер мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се Зиче ,че ти е харесала моята идея !

      Изтриване
  4. Честита първа пролет! Тази вкусотия ще бъде подобаващо оценена в къщи! Благодаря за рецептата! Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Яна !
      Честита първа пролет и на теб!

      Изтриване
  5. И на мен ми харесва мезенцето,супер е!
    Честита пролет и нека ти донесе много ведро настроение и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Роси и на теб честита пролет!

      Изтриване