Агнешка дроб-чорба
28.3.12Продукти:
агнешки комплект- дреболии (чревца, черен и бял дроб)
1връзка- пресен лук
2бр.- моркови
50г- ориз
олио
джоджен
черен пипер
сол
Застройка:
2бр.-жълтъци
1ч.ч.-кисело мляко
2с.л.-брашно
Продуктите от комплекта се измиват добре и се сваряват. Когато всичко е добре сварено се изваждат,охлаждат и нарязват на кубчета. Бульона се прецежда и се използва за по-нататашното приготвяне на ястието.
В тенджера се задушават нарязаните лук и моркови в малко олио.Прибавят се и дреболиите за кратко се разбърква всичко . Заливат се с прецедения бульон.Като заври супата се добавя измития ориз.Подправя се със сол на вкус и джоджен.Вари се докато ориза стане готов.
Разбиват се жълтъците и към тях се прибавя брашното , киселото мляко и малко от бульона на супата.Застройката се загрява се при непрекъснато бъркане . Преди да заври с нея се застройва супата.
Поръсва се с черен пипер.
4 коментара
Мире, тъкмо сутринта купих един комплект агнешки дреболии и в момента ги варя :)..рецептата ти ми идва като по поръчка :)! Много обичам такава супа , че и за дроб сарма има ''материал''.:))....
ОтговорИзтриванеЧао ,мила и хубав следобед ! Прегръдки !
Ооо, една от любимите ми супички! Подправена с лимонче е супер!!Благодаря, че ми я припомни, че скоро не се бях сещала за нея! Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЕ,явно всички сме на една вълна.И аз като Ивана днес купих един дроб-комплект,но моя още се размразява и ще правя супа,а и ще има и за дроб-сърма.Мира твоята дроб-чорба изглежда прекрасно.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ваня,Ели радвам се ,че сме на една и съща вълна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Яни за посещението!
Хубав пролетен ден на всички!