Пилешки воденички в масло

22.3.12



Продукти:

1кг-пилешки воденички
30гр.-масло
3скил.-чесън
50мл.-бира
червен лют пипер
черен лют пипер
сол



Воденичките се почистват и измиват.
Сваряват се. /най-добре в тенджера под налягане-за 30 мин/
В тиган се слага 2с.л.-олио и нарязания чесън.
Добавят се воденичките и се запържват леко и се заливат с бира.
Овкусяват се с подправките и сол на вкус.
На края се прибавя бучка масло и  се сервират.
Гарнират се с резен лимон и се поръсват с нарязан пресен лук.

Вариант е да се  замразят сварени във фризера .
Така при необходимост се приготвят за минути.

You Might Also Like

16 коментара

  1. Изкушаваш ме пак със страхотно мезе.Изглежда много вкусно и подканващо за по студена биричка.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно меценце,Мира!Пак така изкусително примамваш с чудно предложение!
    С пожелание за усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Никога не съм опитвала воденичките по този начин. На супа много ги обичам и със сигурност ще ми допаднат и така.
    Записвам си рецептата :)
    Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Мирче, чудни са! Обожавам воденички, а ти пак си приготвила страхотно мезенце! Браво, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са апетитни, Мира! Чудесно приготвени!
    И аз попадам в групата на обожаващи воденички :) всякакви.

    ОтговорИзтриване
  6. Мира,
    и ти си неуморна- всеки ден ново, още по-хубаво предложение!
    Прекрасни снимки, слагай биричката-идвам;)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче,благодаря за отделеното време!
      Поздрави!

      Изтриване
  7. Пролетта наистина те вдъхновява, Мира -
    отново нови, свежи и много хубави рецепти.
    Харесах ароматната супа, въздушния хляб, сега и тези апетитни воденички, страхотни са!
    Сърдечни поздрави, слънчева и усмихната пролет, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Мире,воденички съм яла като дете в пилешка супа и баба все ми сипваше воденичка и сърчице...Твоето ястие е мнооого вкусно.
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe