Парена капия в доматен сос

19.9.14




Продукти:
/От тази доза излизат 3 буркана/

2кг. - червена капия
4бр. -домати/ средно големи/
1,1/2ч.ч.- оцет
1ч.ч.- захар
1ч.ч.- олио
4,5 с.л./равни/ - сол
скилидки чесън
връзка-магданоз, керевиз
1каф.лъжичка/равна/-натриев бензоат на буркан


Чушките се измиват и почистват от дръжки и семки.
Доматите се настъргват на ренде.
Изсипват се в голяма тенджера.
Към тях се добавят оцета,захарта,олиото и солта.
Сместа се разбърква и слага на котлона.
След като заври в нея се топват чушките.
Държат се за кратко 2,3мин.само да променят леко цвета си.
Изваждат се в тава.
След това се оставя маринатата и чушките да се охладят напълно.
В буркани на дъното се слага по кафяна/равна/лъжичка натриев бензоат.
След това се нареждат чушките.
Между тях се пущат по 2,3 скилидки чесън, нарязани магданоз и керевиз.
Всеки буркан се залива със студената марината до извивката.
Запечатват се и се обръщат с капачката надолу.
Два дни се обръщат ,докато бензоата се разтвори.
После се прибират на хладно място за съхранение.
Идеални са в студените зимни дни за салати,гарнитури и като добавка към ястия.

You Might Also Like

1 коментара

Pages

Subscribe