Ябълков пай
15.9.14
Предлагам ви да опитате един много фин,сочен, с богат плодов вкус десерт.
Приготвя се бързо и да ,няма грешка ,без мазнина.
Източник:тук
Продукти:
1кг.-ябълки
1ч.ч.-брашно
1/2ч.ч.-захар
100мл.- прясно мляко/пълномасленно/
3 - яйца
1 - бакпулвер
1 - ванилия
лимонови корички
1с.л.- ром
пудра захар за поръсване
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до пухкав крем.
Брашното се смесва с бакпулвера.
Към яйчената смес редувайки се на порции се добавят брашното и прясното мляко.
Накрая се прибавят ванилията,лимоновите кори и рома.
Към кексовата смес се добавят предварително почистени и нарязани на тънки филийки ябълки.
Всичко се обърква добре с дървена лъжица.
Изсипва се в откопчаваща форма/застлана с хартия/.
Пече се в предварително загрята фурна на 180гр.,за 40 мин.
Проверява се с клечка за готовност.
След изпичането паят се оставя да се охлади напълно.
Поръсва се с пудра захар.
Ябълковия пай е идеално допълнение към чаша кафе.
8 коментара
Сладкишът изглежда прекрасно, а си представям и колко вкусен е бил, поздрави :)
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че пая ти е харесал,Виолета!
ИзтриванеПоздрави!
Да не искаш да кажеш, че идва есента? Ако е с вкус на ябълков пай- не отказвам. Чуден е,Мира!
ОтговорИзтриванеИ да не искам да го кажа,есента е тук ,Марте!
ИзтриванеПращам ти слънчев,есенен поздрав! :)
Чуден е, Мира! И снимките ти такива едни уютни, красиви.... Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи!
ИзтриванеПоздрави,Кате!
Най го обичам с прясно мляко ябълковия пай Мира!
ОтговорИзтриванеЧудесен ти се е получил! Направо ми замириса на есен :)
И аз правя подобен, но му добавям и орехови ядки отгоре и става ... не ме питай какво? Нямам спиране докато не свърши :)
Поздрави и слънчеви септемврийски дни!
Следващия път ще добавя орехи за разкош. :)
ИзтриванеПоздрави и на теб!