сряда, 13 август 2014 г.

Печени патладжани


 За всички почитатели на патладжана-лесен,здравословен и много вкусен начин за приготвяне.Ако не сте пробвали, опитайте!


Продукти:

2 - големи патладжана
брашно
сол
червен пипер
зехтин

За салцата:

1 - домат
скилидка чесън
магданоз
сирене





Патладжаните се измиват и почистват от дръжките.
Нарязват се на кръгчета с дебелина 1см.
В голяма тава се слага хартия за печене.
Изсипват се няколко лъжици зехтин.
В чиния се слага малко брашно.
Патладжана се топва от двете страни в брашното.
След това в зехтина в тавата.
Редят се без да се застъпват.
Накрая се поръсват със сол и малко червен пипер.
Пекат се на 220гр.до златисто.
Пригответе салца от ситно накълцани домат/почистен от семките/,чесън,магданоз и сирене.





6 коментара:

  1. I love roasted eggplant, one of my favour veggies.Regards:))

    ОтговорИзтриване
  2. Веднага ще ги пробвам. Патладжан обичам страшно много , но винаги ми става мазан когато е пържен. Чудна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ви е харесал,Веси!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Не съм забелязала патладжанът да е много здравословен, но затова пък е адски вкусен. И при положение, че сега му е времето, няма как да не се изкушим с по един печен , като този тук;) поздрави , Мира и благодаря за удоволствието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравословен или не, все пак това е вариант за тези ,които го обичат.
      Поздрави,Марте!

      Изтриване