сряда, 6 август 2014 г.

Лятна манджа





Това ястие е най-вкусно ,когато е приготвено с пресни зеленчуци откъснати от домашната градина.Ако пък нямате такива отидете на пазара и си купете от някоя баба.


Продукти:

2гл.- кромид лук
6 - чушки
1- патладжан
2 -домата
2скил.- чесън
1 с.л.- червен пипер
1ч.л.-сол
олио




Зеленчуците се измиват и нарязват на ситно.
В дълбок тиган се сипва олио да покрие дъното.
Загрява се на котлона и се слага лука и чесъна.
След като лука стане прозрачен се прибавят чушките.
Задушават се при непрекъснато бъркане.
Като омекнат се слага и патладжана.
Готвенето продължава до пълното омекване на всички зеленчуци.
След това се добавя червения пипер.
Ястието се разбърква няколко пъти и веднага се изсипват доматите.
Непрекъснато се бърка, докато зеленчуците останат на мазнина.






 Идеално е, както топло така и студено поднесено!










1 коментар:

  1. Ох, колко си права - приготвено с откъснати от домашната градина зеленчуци има неповторим аромат и вкус! И аз често си приготвям такива лесни и вкусни постни ястия!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване