Кюнефе

31.1.20



Рецепта :
300гр.- пресен кадаиф.
100гр.-краве масло
200гр.-моцарела /за пици/
1с.л. -петмез

За сиропа:
200мл - вода
200гр.- захар
лимонов сок

Сиропа се вари десет минути с малко лимонов сок и се оставя да се охлади.
Отделяте от маслото/меко/ лъжица и смесвате с петмез. С него мажете формичките. 

После слагате до половината във формичката от кадаифа ,предварително нарязан и объркан с останалото разтопено масло. Притиска се добре. Нарежда се моцарела за пица по средата. 
Отгоре пак се слага от кадаифа и се притиска плътно.
Формичката се поставя на котлона и се пече на средна температура 4 мин.След като отстрани се зачерви се слага  отгоре друга формичка, предварително намазана с мекото масло и с ръкохватка се обръща кюнефето в нея. Пече се и от другата страна. 
Залива се със сироп веднага след отстраняването от котлона. 
Гарнира се със смлян шам фъстък , лъжица каймак или сладолед.
Кюнефето се консумира  топло.



You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe