Pastane Poğaçası

30.1.20

Невероятно вкусни кифлички със сирене от турската кухня!




Продукти:
1 пакет  масло на стайна температура-125гр
2 яйца (на едното жълтъка за намазване отгоре)
1 ч. л.- сол
1 ч. ч.- олио
 около 600гр.-брашно


За маяната смес:
1 с. л.- суха мая
1 ч. ч.- топло мляко
2 с. л.- захар 


За пълнежа:
натрошено бяло сирене                                                                 

по желание и накълцана половин връзка магданоз
За украса: 1 супена лъжица сусам или черен сусам



Приготвяне: 
Смесете топлото мляко, маята и захарта, разбъркайте и оставете да шупне за 10-15 минути.
В купа сложете маслото, едното яйце и единия белтък, олиото, разтворената в млякото мая и накрая солта.
Започнете да добавяте брашното на малки количества и месете с ръка до меко тесто.
Започнете да правите топчета с големината на голам орех и всяко топче леко разточете с пръсти на малка плоска питчица.
Във всяка питчица слагайте по малко сирене (ако сте решили и наситнен магданоз).
Затворете ги, притиснете с пръсти, където е бил отвора, оформете ги леко продълговати и леко натиснете с длан към плота да ги сплескате малко.
Наредете сиренките в тава върху намазнена хартия за печене.  Намажете отгоре с разбит в  жълтък с малко олио, с помощта на готварска четка.
С вилица направете вертикални резки по протежението на цялата закуска и един път диагонално.
По желание ръснете отгоре малко сусам, маково семе или чорекоту.
Печете във фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
Забележка: Тестото не втасва.

You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe