Свиленградско малеби

9.7.20






Продукти

180 гр. - оризово брашно
500 мл. - прясно мляко
500 мл. - вода

За сиропа

1 ч.ч. - вода
1 ч.ч. -захар
4 с. л. -розова вода
2-3 капки -сладкарска боя




В купа се разтваря оризовото брашно със 100 мл вода.
Покрива се и се оставя да престои 10 часа.
Прясното мляко се слага в тенджера заедно с останалата вода/400мл/.
Оризовата смес се добавя към млякото и се разбърква добре.
Тенджерата се слага на котлона . Вари се до гъст крем. 
Още огрещ се насипва в подходящи чаши. Оставя се да се охлади.






Сиропа се приготвя като се смесва чаша вода с чаша захар.
Варете около 5 мин. Оставете да се охлади.
След това ароматизирайте с 3-4 с.л. розова вода и оцветете със сладкарска боя.
Преди сервиране на малебито залейте с ароматния сироп.
Забележка: ползвах готова розова вода




You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe