неделя, 4 март 2012 г.

Баница на розички





    Тези дни ме е обхванала розовата вълна .... днес ви представям тази невероятно вкусна баница във вид на розички.


Продукти:                                                                          

400мл.-вода/хладка/
1пак.-мая
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
2-3с.л.-олио
400гр.-сирене
около 1кг-брашно
1-жълтък/ за намазване /
олио-за намазване

Маята се разтваря в хладката вода заедно със захарта.Добавя се към брашното и се слага олио ,сол.Меси се тесто средно твърдо.Оставя се да бухне./на 50гр.във фурна/за около 30мин.После се разделя на четери части и се оформят топчета.Всяко се разтоква с дебелина като за баница.Маже се с олио и от горе се наръсва с натрошено сирене.Захлупва се със следващата разтокана кора .Отново се маже с мазнина и се слага сирене.Двете кори заедно се навиват на руло.Нарязват се на кръгчета с дебелина около 2см.и се редят в подмазана тава/с разреза на долу/.По същия начин се приготвят и останалите две кори. Така получените розички се намазват с разбит жълтък с олио.Оставят се за 15 мин.на 50гр.във фурната.След това се увеличават градусите на 180 и се изпича до златисто.









Баницата е подходяща за закуска.
Вътре пухкава ,а от горе с хрупкави ръбчета!


16 коментара:

  1. МИРА,на такава препечена и вкусна баница не бих отказала.Много апетитно изглежда и сигурно много вкусна.Хубава рецепта хареса ми много.
    Прекрасна нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че си харесала баницата ,Зиче!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Страшно изкусително изглежда !
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Дани !
      Поздрави и на теб!

      Изтриване
  3. Баница на розички съм виждала само сладък вариант, баба ми прави. Направо съм възхитена от твоята в солен вариант. Чудесна е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Канди и сладкия вариант ще направя някой ден.Разликата е ,че при него има яица в тестото за корите.
      Благодаря за отзивите!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Прекрасна баница е станала,обожавам всичко тестяно,а тази така препечена направо е неустоима.Поздравления!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ели за коментара!
      Хубава и уютна вечер ти желая!

      Изтриване
  5. Страхотна е!
    Ще я пробвам и в този вариант
    Скоро ще направя и споделя своя
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да я пробваш и споделиш резултата!
      Благодаря ,че ме посети!
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  6. Супер печиво,Мира,откъдето и да го погледнеш-многопластова,златиста и със сиренце,чудна баница,поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря , Роси!
      Желая ти прекрасна вечер!

      Изтриване
  7. Много е красива, Мира!
    Представям си и колко е вкусна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели ,наистина е вкусна!
      Радвам се ,че си била при мен!
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  8. Много ми допадат печивата ти, Мира -
    и кифличките и баницата изглеждат красиво, вкусно и апетитно!
    Благодаря за споделените рецепти,
    сърдечни поздрави и усмихнати мартенски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  9. Ох... пак изкушения! Това също изглежда невероятно. Добре че хапнах. Обичам всякакви тестяни нещица.

    ОтговорИзтриване