Пълнено обезкостено пиле
8.2.13
Подукти:
1-цяло пиле
4-средни картофа
1-голям морков
4-кис.краставички
100гр.-грах
1/4 -праз
3-твърдо сварени яйца
магданоз
чер.пипер
соев сос
сол на вкус
За глазурата:
1с.л.--масло
1с.л.-червен пипер
1с.л.-кетчуп
1ч.л-мед
Пилето се обезкостява ,посолява и поръсва с малко соев сос.
Оставя се на студено.
Може да изгледате клипа ,за да видите как се обезкостява пиле:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kAekQ5fzfGM
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kAekQ5fzfGM
Плънката се прави като се нарязват праза,морковите и се задушават до омекване в тиган.
Към тях се добавя грах и се оставят на котлона ,докато се изпари течността.
Сместа се отстранява и се поръсва с щипка сол и нарязан магданоз.
Отделно се сваряват картофите и се намачкват на пюре.
Към тях се добавят задушените зеленчуци.Всичко се разбърква добре.
Пилето се напълва със зеленчуковата плънка и се подреждат сварените яйца.
Затваря се с клечки за зъби и се поставя в съда за готвене.
Намазва се с предварително разбърканите съставки за глазурата.
Приготвих го в Крок-пот на II степен за 2часа.
После се намазва отново с глазурата и се пече на грил до зачервяване.
Ако нямате Крок-пот ,пригответе го под фолио за 1 час и после отвийте и допечете.
Оставете да се охлади и тогава режете и сервирайте!
26 коментара
Мире,много апетитно пиленце-чудничко е...
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Живе! :)
ИзтриванеОооо…. това пилешко роле ми е любимо:)
ОтговорИзтриванеПоздрави,Гоголинче! :)
ИзтриванеСтрахотно ! Чудесно е ,Мира ! Браво !
ОтговорИзтриванеПрегръдки ,мила и хубав уикенд !
Прегръдки,Ванче! :)
ИзтриванеБраво,майсторско изпълнение!За вкуса,не се и съмнявам,изглежда уникално.Развихрила си се кулинарно,радвам се за което и бих отскочила да го опитам,но ще имам гости.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти задушевна петъчна вечер и да ви е сладко.
Хубави почивни дни!
Благодаря,Ели!Радвам се,че ти е харесало пилето!
ИзтриванеПоздрави!
Мира,
ОтговорИзтриванемного ефектно, красиво и убедена съм вкусно предложение -
изглежда страхотно.
Комплименти,
сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана
Благодаря за хубавите думи,Дианка!
ИзтриванеПоздрави!
Мира, невероятно е! Много вкусен пълнеж!
ОтговорИзтриванеСнимките са толкова апетитни!
Поздрави и приятни почивни дни!
Благодаря ,Тили!
ИзтриванеХубава неделя!:)
Много пъти съм виждала, но никога не съм правила такова пиле!Твоето е супер, изглежда толкова апетитно!Чудесно изпълнение!Поздрав!
ОтговорИзтриванеС твоите невероятни кулинарни възможности съм сигурна ,че ще се справиш без проблем ,Сонче!
ИзтриванеПоздрави!
Е, чудничко е!!! Никога не съм обезкостявала пиле, но като гледам какъв е резултатът, трябва да се науча.
ОтговорИзтриванеВеликолепно предложение и красиви снимки, Мира!
Усмихнат уикенд :)
Опитай,Инче!Благодаря за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави!
Мира,прекрасно е!!!Как само си го пипнала и пекнала....просто съвършено.И аз цепя пилето откъм гърдите, защото обичам да ми е надупено.Ще изненадам младите някоя неделя и с твоя вариант.
ОтговорИзтриванеУсмивки и хубави почивни дни!
Усмихна ме с твоя коментар,Вили!:)
ИзтриванеСърдечни поздрви!
Ама че красота,и безбожно вкусно!Много майсторски си оформила пилето,комплименти,Мира!Сърдечни поздрави и хубава събота!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Роси!
ИзтриванеХубав неделен ден!
Оооо Мире голяма вкусотия.Такова обезкостено и пълнено пиленце съм опитвала веднъж и останах очарована ,ама така и не се наканих да опитам да приготвя и аз.Много майсторски си го оформила.Поздрави за прекрасната рецепта и весел уикенд ти желая Мире!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Танче! :)
ИзтриванеХубава неделя!
Мира, страхотни рецепти показваш! Пилето е вкусотия и плънката е страхотна! Приятна съботна вечер и прекрасна неделя!
ОтговорИзтриванеА,Кате...ти си неизчерпаем източник на хубави рецепти!
ИзтриванеБлагодаря и сърдечни поздрави!
СтрашоТно пиле! Моя приятелка приготвя нещо подобно, нарича го "Драно пиле по китайски" :), ужасно вкусно. Техниката и се различава с това, че тя "съблича" кожата на пилето и я пълни с обработеното месо. Голяма играчка :). Твоя вариант ми хареса много, изглежда някак по-лесно :). Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Чудесно! Правих нещо подобно, но твоето изглежда невероятно красиво!
ОтговорИзтриванеСнимките са прекрасни и пълнят очите!:)