петък, 8 февруари 2013 г.

Пълнено обезкостено пиле





Подукти:
1-цяло пиле
4-средни картофа
1-голям морков
4-кис.краставички
100гр.-грах
1/4 -праз
3-твърдо сварени яйца
магданоз
чер.пипер
соев сос
сол на вкус
За глазурата:
1с.л.--масло
1с.л.-червен пипер
1с.л.-кетчуп
1ч.л-мед





Пилето се обезкостява ,посолява и поръсва с малко соев сос.
Оставя се на студено.
Може да изгледате клипа ,за да видите как се обезкостява пиле:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kAekQ5fzfGM





Плънката се прави като се нарязват праза,морковите и се задушават до омекване в тиган.
Към тях се добавя грах и се оставят на котлона ,докато се изпари течността.
Сместа се отстранява и се поръсва с щипка сол и нарязан магданоз.
Отделно се сваряват картофите и се намачкват на пюре.
Към тях се добавят задушените зеленчуци.Всичко се разбърква добре.
Пилето се напълва със зеленчуковата плънка и се подреждат сварените яйца.
Затваря се с клечки за зъби и се поставя в съда за готвене.
Намазва се с предварително разбърканите съставки за глазурата.
Приготвих го в Крок-пот на II степен за 2часа.
После се намазва отново с глазурата и се пече на грил до зачервяване.
Ако нямате Крок-пот ,пригответе го под фолио за 1 час и после отвийте и допечете.
Оставете да се охлади и тогава режете и сервирайте!










26 коментара:

  1. Мире,много апетитно пиленце-чудничко е...

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо…. това пилешко роле ми е любимо:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно ! Чудесно е ,Мира ! Браво !
    Прегръдки ,мила и хубав уикенд !

    ОтговорИзтриване
  4. Браво,майсторско изпълнение!За вкуса,не се и съмнявам,изглежда уникално.Развихрила си се кулинарно,радвам се за което и бих отскочила да го опитам,но ще имам гости.
    Пожелавам ти задушевна петъчна вечер и да ви е сладко.
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ели!Радвам се,че ти е харесало пилето!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Мира,
    много ефектно, красиво и убедена съм вкусно предложение -
    изглежда страхотно.
    Комплименти,
    сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи,Дианка!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Мира, невероятно е! Много вкусен пълнеж!
    Снимките са толкова апетитни!
    Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Много пъти съм виждала, но никога не съм правила такова пиле!Твоето е супер, изглежда толкова апетитно!Чудесно изпълнение!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С твоите невероятни кулинарни възможности съм сигурна ,че ще се справиш без проблем ,Сонче!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Е, чудничко е!!! Никога не съм обезкостявала пиле, но като гледам какъв е резултатът, трябва да се науча.
    Великолепно предложение и красиви снимки, Мира!

    Усмихнат уикенд :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай,Инче!Благодаря за хубавите думи!
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Мира,прекрасно е!!!Как само си го пипнала и пекнала....просто съвършено.И аз цепя пилето откъм гърдите, защото обичам да ми е надупено.Ще изненадам младите някоя неделя и с твоя вариант.
    Усмивки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Усмихна ме с твоя коментар,Вили!:)
      Сърдечни поздрви!

      Изтриване
  10. Ама че красота,и безбожно вкусно!Много майсторски си оформила пилето,комплименти,Мира!Сърдечни поздрави и хубава събота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Роси!
      Хубав неделен ден!

      Изтриване
  11. Оооо Мире голяма вкусотия.Такова обезкостено и пълнено пиленце съм опитвала веднъж и останах очарована ,ама така и не се наканих да опитам да приготвя и аз.Много майсторски си го оформила.Поздрави за прекрасната рецепта и весел уикенд ти желая Мире!

    ОтговорИзтриване
  12. Мира, страхотни рецепти показваш! Пилето е вкусотия и плънката е страхотна! Приятна съботна вечер и прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А,Кате...ти си неизчерпаем източник на хубави рецепти!
      Благодаря и сърдечни поздрави!

      Изтриване
  13. СтрашоТно пиле! Моя приятелка приготвя нещо подобно, нарича го "Драно пиле по китайски" :), ужасно вкусно. Техниката и се различава с това, че тя "съблича" кожата на пилето и я пълни с обработеното месо. Голяма играчка :). Твоя вариант ми хареса много, изглежда някак по-лесно :). Благодаря за рецептата!
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесно! Правих нещо подобно, но твоето изглежда невероятно красиво!
    Снимките са прекрасни и пълнят очите!:)

    ОтговорИзтриване