Пилешки бутчета в ориз със зеленчуци
28.2.13Продукти:
4бр.-пилешки бутчета
1ч.ч.-ориз
2-моркова
1/2стрък-праз лук
100гр.-царевица/консерва/
100гр.-грах/замразен/
200гр.-гъби
1/2к.ч.-олио
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер/за поръсване на бутчетата/
Пилешките бутчета се почистват от кожата,посоляват се, поръсват се с червен и черен пипер.
В тиган се слага олио и се задушават нарязаните гъби и морковите на кубчета.
След като останат на мазнина се изсипва измития ориз и се пържи до стъклен.
Добавят се грах,едро нарязания праз и накрая царевицата.
Всичко се посолява на вкус, поръсва се с чубрица и черен пипер.
Сместа се прехвърля в тава.
Отгоре се нареждат бутчетата.
В тигана се изсипват 3ч.ч. вода и се заргява на котлона.
След това с нея се залива оризът.
Леко се разбърква край бутчетата.
Пече се в предварително загрята на 180гр.фурна.
10 коментара
Много цветно и вкуснооооо!Чудно ястийце,Мире!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че се отби Миленка!
ИзтриванеХубава вечер!
Мира , много вкусно готвиш :) ! С такава снимка ми стопи сърцето ,мила ! Обичам пиле с ориз , а с всички тези зарзавати сигурно е страхотно на вкус !
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава вечер !
Благодаря за хубавите думи,Ваня!
ИзтриванеВкусно е наистина ,а и в къщи се харесва.:)
Хубава вечер и от мен!
Наистина много вкусно готвиш:), любимо ястие, въпреки, че досега не съм слагала зеленчуци, представям си каква вкусотия е! Честита Баба Марта, с пожелания за здраве и много усмивки!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Кате!
ИзтриванеМного вкусничко ястие!
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта!
С пожелания за здраве, щастие и късмет!
Хубави пролетни празници,Ели!
ИзтриванеЧестит Национален празник,Мира!
ОтговорИзтриванеАпетитна порцийка си ми поднесла......огладнях и тичам на обяд.
Хубав празничен ден , мила!
Благодаря,Вили!
ИзтриванеХубави пролетни празници!