четвъртък, 7 юни 2012 г.

Прасковки




Продукти:

4бр.-яйца
1ч.ч.-захар
1пак.-амонячна сода/10гр./
1ч.ч.-кис.мляко
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-брашно
2бр.-ванилия
брашно за доомесване
кристална захар за овалване
червена и жълта сладкарска боя

Смес за слепване:

смлени орехи
мармалад
канела

Яйцата ,захарта и олиото се разбиват с миксер .
Към тях се прибавя амоняка погасен в киселото мляко.
Добавя се и 1ч.ч.брашно ,ванилията и се разбива с миксера отново.
Сместта се оставя за час да почине.
После се доомесва с още брашно до средно меко тесто.
Оформят се топчета с размер на малък орех.
Редят се на разстояние в тава и се пекат на 180 градуса до порозовяване.
След като се охладят се издълбават с малка лъжичка.
Получените отвори се пълнят със смес от: мармалад ,смлени орехи и трохите получени при оформяне на  сладките.
Слепват се по две и се топват в разтворените бои-от единия край в розова , от другия в жълта боя.
Овалват се в кристална захар.


8 коментара:

  1. Мире,страхотни са прасковките-истинка вкусотия!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Мире, ако ти кажа, откога не съм хапвала такива прасковки....
    Заради разнообразието на рецепти все ни влече към засукани манджи и десерти, а колко забравени вкусотии чакат да бъдат направени....:-)))
    Толкова хубави са станали твоите!!!
    Черпя се виртуално с едничка!!!:-))
    Най-сърдечни поздрави и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ги обичам, но и аз като Мони не съм ги яла от 1000 години :(
    Чудесни са станали твоите!

    ОтговорИзтриване
  4. Любим десерт от детството:) Много готини са станали!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам прасковки и никога не отказвам почерпка с тях! А твоите са като истински! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз се връщам в детството с тези прасковки :)
    Много са сладурски, Мира!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за хубавите коментари!Това са любимите ми сладки от детството.
    Всяка година ги правя за Великден.
    Поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване