Телешки пържоли със спаначена гарнитура

18.6.12




Продукти:

телешка плешка
1ч.л.-Дижонска горчица
1с.л.-соев сос
черен пипер
кимион
връзка пресен лук
1стрък пресен чесън
около300гр.-спанак
2с.л.-олио
1с.л.-масло
брашно

Месото се почиства от ципите и се нарязва на пържолки с дебелина 1см.Маринова се със соев сос,горчица,черен пипер и кимион.Оставя се за час в хладилник.В тиган се слага малко олио и масло . Пържолките предварително се топват в брашно и се пекат от всяка страна.След като са готови се изваждат и в тигана се сотират на едро нарязания лук ,чесън и накъсан спанак.Гарнитурата се посолява  и сервира към пържолите.

You Might Also Like

10 коментара

  1. Мира, пак като за гости си се приготвила, затова идвам на вечеря! Обичам телешко, още повече спанак, така че застилай масата;)))))
    Чудесно е!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре си дошла,Марте!:)
      Удоволствието е мое!
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  2. Мммм,тук обяда вече е сервиран,и как хубаво ухае усещам отдалеч!Чудесна комбинация си подготвила,Мира!
    Усмихнат вторник!

    ОтговорИзтриване
  3. Ехе, телешки пържолки не отказвам! Гарнитурата също е много подходяща! Великолепен обяд!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно изглежда телешкото, Мира!
    И гарнитурата много му подхожда.
    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни пЪржолки, направо ми се приядоха:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Невежеството ми е голямо :(
      Благодаря и приятен ден!

      Изтриване

Pages

Subscribe