понеделник, 18 юни 2012 г.

Телешки пържоли със спаначена гарнитура




Продукти:

телешка плешка
1ч.л.-Дижонска горчица
1с.л.-соев сос
черен пипер
кимион
връзка пресен лук
1стрък пресен чесън
около300гр.-спанак
2с.л.-олио
1с.л.-масло
брашно

Месото се почиства от ципите и се нарязва на пържолки с дебелина 1см.Маринова се със соев сос,горчица,черен пипер и кимион.Оставя се за час в хладилник.В тиган се слага малко олио и масло . Пържолките предварително се топват в брашно и се пекат от всяка страна.След като са готови се изваждат и в тигана се сотират на едро нарязания лук ,чесън и накъсан спанак.Гарнитурата се посолява  и сервира към пържолите.

10 коментара:

  1. Мира, пак като за гости си се приготвила, затова идвам на вечеря! Обичам телешко, още повече спанак, така че застилай масата;)))))
    Чудесно е!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре си дошла,Марте!:)
      Удоволствието е мое!
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  2. Мммм,тук обяда вече е сервиран,и как хубаво ухае усещам отдалеч!Чудесна комбинация си подготвила,Мира!
    Усмихнат вторник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Роси!
      Хубав летен ден ти желая!

      Изтриване
  3. Ехе, телешки пържолки не отказвам! Гарнитурата също е много подходяща! Великолепен обяд!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно изглежда телешкото, Мира!
    И гарнитурата много му подхожда.
    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни пЪржолки, направо ми се приядоха:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Невежеството ми е голямо :(
      Благодаря и приятен ден!

      Изтриване