Кадаиф с пудинг ванилия

16.10.13




След дълга почивка се завръщам ,за да ви почерпя за втория рожден ден на блога.Каня ви на кафе и сочен великотърновски кадаиф! :)

Продукти:

250гр.-кадаиф
100гр.-масло
300гр.-орехи
кората на един лимон
канела на прах

За сиропа:

3ч.ч-захар
3ч.ч-вода
2-канелени пръчици

За ваниловия крем:

800гр.-пр.мляко
2бр.-пудинг ванилия на др.Йоткер/за гъст крем/
4с.л.-захар




Най-напред се приготвя сироп.В тенджера се сипва водата, добавя се захарта и канелените пръчици.Загрява се на котлона и се бърка, докато се стопи захарта.
Оставя се да ври 10 мин.Накрая се добавят две лъжици лимонов сок.
Сиропът се отстранява от котлона.







Кадаифът се разстила в тава,поръсва се с почистените орехи и се добавя маслото на парченца.
Запича се във фурната на 200гр. до приятен златист загар като от време на време се разбърква.
След като се извади кадаифът се залива с охладения сироп.
Оставя се да престои 1 час,докато поеме сиропа.
През това време се приготвя пудингът.
В касерола се загрява прясното мляко със захарта.
Към него при непрекъснато бъркане се добавя разтворения с вода пудинг ванилия.
След като се сгъсти се отстранява от котлона и се оставя да изстине.




В откопчаваща  форма  на дъното се прехвърля половината кадаиф.
Поръсва се с канела и лимонови кори.
Върху него се разпределя охладения крем и се оставя да стегне.
След това отгоре се прехвърля и другата половина от кадаифа.
Оставя се в хладилник да се стегне за час.










You Might Also Like

25 коментара

  1. Ех, че вкусноооо... Като всичко при теб, Мире. :)
    Да ти е честит празникът и още много, много годинки да се радваш на кулинарни и блогърски успехи. :)
    Всичко добро и много здраве ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите пожелания,Гери!
      Поздрави! :)

      Изтриване
  2. Много вкусно изглежда, Мира! Така с пудинг не съм опитвала, но снимките са прелестни и ме подканват. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Пропуснах да те поздравя за блог-годишнината и да ти пожелая приятно и вкусно блог-писане още много по две :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Снежи!
      Радвам се ,че ме посети!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Мира, честита годишнина на блога! Много вдъхновение!
    Сладкишът е много вкусен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Мира,честити ти две блог годинки.Сладкишът е разкошен,много вкусен и апетитен,много ми хареса рецептата.Всичко хубаво, много вдъхновения и интересни кулинарни преживявания ти желая.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче,благодаря за хубавите пожелания!
      Поздрави! :)

      Изтриване
  6. Много вкусно,Мире-поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Мире, разкошен е!!! Никога досега не съм попадала на суров кадаиф, а много бих искала някой ден да го опитам. Казват, че няма нищо общо с този по магазините. Твоето предложение изглежда много вкусно! Поздрави, Мире и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще пробваш ,Кате!Сигурна съм ,че ще ти хареса.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  8. Честита годишнина на блога ти,Мира!
    С пожелание за още много почитатели и кулинарно вдъхновение!
    Благодаря ти за рецептата на магическата торта,получи се страхотна!
    А днешния десерт е също много по мой вкус !
    Хубав петък и уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите пожелания,Роси!
      Магическата ти торта е станала страхотна!
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Чудесна почерпка за прекрасен повод!Още дълги и вкусни години,Мире:)!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Честита годишнина на блога и добре си се завърнала.Сладкиша изглежда много апетитно,остана ли за дегустация...да идвам.
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,за теб ще направя отново,заповядай!
      Поздрави!

      Изтриване
  11. Е ... това вече е две в едно :) Десерт, за който си мечтая!
    А за празника на твоето вкусно блогче Мира, пожелавам още дълги години апетитни предложения и много вдъхновения!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите пожелания,Гоголинка!
      Поздрави!

      Изтриване
  12. Честити две блогогодинки, Мира! Пожелавам ти още много и все така вкусни споделени рецепти!
    Кадаифа е чудесен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте,
    Честита годишнина на блога.
    Много ми хареса рецептата, а къде в София може да се намери суров кадаиф?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла ,Мариана!
      Не съм от София и не знам къде продават суров кадаиф.
      Поздрави!

      Изтриване

Pages

Subscribe