четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Милинки




Продукти:

2ч.ч.-прясно мляко
1кубче-свежа мая
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
2с.л.-олио
около700гр.-брашно

За глазурата:

125гр.-разтопено масло
3с.л.-брашно
1ч.л.-сол
100мл.-топла вода






Маята,захарта лъжица брашно се разтварят с половин чаша леко затоплена вода.
Оставя се на топло за 10мин.да шупне.







Към брашното се прибавя солта,затопленото прясно мляко,олио и шупналата мая.
Замесва се средно меко, нелепнещо тесто.
Оставя се да удвои обема си.
После се оформят топчета с размера на голям орех.
Топят се в предварително разтопеното масло.
Редят се в подмазана тава едно до друго.
Оставят се да бухнат за 15мин.в затоплена на 50гр.фурна.






През това време към останалото разтопено масло се добавя сол,брашно и затоплена вода.
Сместа се разбърква.Получената глазура трябва да е с консистенцията на боза.
С нея се намазват милинките.
Пекат се на 200гр.до златист цвят.
Топли се поръсват с пудра захар.






Да ви е вкусно!

8 коментара:

  1. Получили са се страхотни, Мира, голям майстор си! :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за високата оценка,Гери! :)

      Изтриване
  2. Ах, Мира, прелестни са! Така ухае тук на вкусно!!! Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни милинки Мира! Заделям си поне две парченца :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е най-добрата рецепта за милинки!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Добре дошла,Ваня!
    Радвам се ,че са ти харесали милинките!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване