Свински джолан в Crock-Pot

1.11.13







 Продукти:

1 свински джолан
500гр.-попски лук
2бр.-моркови
400гр.-гъби
1/2ч.ч.-червено вино
30гр.-масло
чесън
черен пипер
2с.л.-олио
1с.л.-мед
1с.л.-червен пипер
сол







Джоланът се прорязва и се обтрива със сол.
Правят се прорези и се шпикова със скилидки чесън.
Поръсва се с прясно смлян черен пипер.
Поставя се в загрят тиган с малко олио.
Запечатва се от всички страни.
Изважда се в отделен съд.
В същия тиган се слагат почистените и нарязани гъби.
Запържват се ,докато се изпари водата.
Добавя се парченце масло и нарязаните на едро моркови и почистените цели глави лук.
Зеленчуците се посоляват.
Запържват се няколко минутки.Добавя се виното и се оставят на котлона да се поизпари.
След това се изсипват на дъното на Крок-пота/или в керамичен съд/
Върху зеленчуците се поставя джоланът.








Намазва се с предварително разбъркани мед, червен пипер и малко масло. 
Срязва се една глава чесън и се слага край месото.
Похлупва се и се готви на II степен 4 часа.
После се запича на грил във фурната до апетитен златист загар.





You Might Also Like

8 коментара

  1. Мире, ама много, много вкусно изглежда джоланчето:)! Крок-пота ли прави вълшебства или ти :)?
    Поздрави! Хубави събота и неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Без Крок-пота вълшебствата ми няма да са пълни. :)
      Поздрави,Ваня!

      Изтриване
  2. Големи вкусотии се получават в Крок пота! Но определено най-големите заслуги има този, който ще го включи:) Чудесно джоланче си приготвила, все повече се заглеждам по този уред. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уреда за бавно готвене е на почит в моята кухня,Кате.Светне ли лампичката му всички потриват ръце,а на масата има доволни усмивки и се чува само един звук...ммм.. :)

      Изтриване
  3. Ама много вусно,товаааа!Ох,че ми се приядееее :)))))

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe