петък, 22 ноември 2013 г.

Дюнер с пилешко месо





Предлагам ви бързи и много вкусни дюнери.Може да си ги приготвите в момента или предварително .Оставете  ги в хладилник и  ги изпечете на следващия ден.Те станаха любими на мен и моето семейство.Надявам се и вие да ги харесате!



Продукти:

4 листа-Одрински кори
2бр.-пил.паржоли от бутче
1гол.-морков
3бр.-кис.краставички
3стр.-пресен лук
1шепа-замразена царевица
80гр.-кашкавал
1с.л.-олио
1с.л.-соев сос
черен пипер






Бялата част на лука се нарязва на ситно,а моркова на жулиени,пилешкото на малки хапки.
Поставят се в тиган с малко олио и се овкусяват със соев сос и черен пипер.
Задушават се до готовност.Накрая се прибавя царевицата.
Преди да се острани тигана от котлона се поръсва  настъргания кашкавал.
Сместа се оставя да се охлади.
През това време се нарязват киселите краставички на пръчици.
Един върху друг два листа кори и се режат през късата страна на две равни части.
Приготвят се по същия начин още две кори.
Сместа с пилешкото се дели на четири части, за четири дюнера.
На широката част се слагат няколко стръкчета пресен лук и от горе с лъжица се поставя от охладената пилешка смес и няколко кисели краставички./Сместа не се слага до края за да може да се прегъне./
От страни се прегъват корите и се завиват на стегнато руло.
По същия начин се приготвят и останалите 3 дюнера.
На котлон се загрява сух тиган . Дюнерите се изпичат от всички страни като се въртят постоянно.
Да ви е вкусно!





13 коментара:

  1. Нося чесновото сосче,Мире...:)).
    Прекрасно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идеално е чесновото сосче за дюнерите,Миленка! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. И аз много пъти съм си мислела да пробвам в домашни условия, че вече купени не ям от години... И определено не защото не обичям вкуса им. :)
    Мира, страхотни са! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Гери!
      Радвам се,че са ти харесали дюнерите!

      Изтриване
  3. Егати готината рецепта- а и децата ще бъдат очаровани. Благодаря, Мире, че я сподели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте,идеални са за децата.Може да импровизираш с продуктите според вкуса им.
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Не ми е хрумвало да ползвам кори с такава цел и съм много впечатлена. Ще пробвам това предложение, Мира. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илианка,ще чакам отзиви! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Мире, ти си голям бонбон! Ако знаеш колко навреме ми поднасяш тези дюнери и питките от одрински кори, просто великолепно! Записвам, ще пробвам скоро и ще се отчета! Много, много ти благодаря! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,радвам се ,че рецептата ти е полезна!
      Надявам се да ви харесат!
      Поздрави и голяма прегръдка от мен!

      Изтриване
  6. Чудесна идея,Мира!Звучи и изглежда супер рецептата ти!Със сигурност е по-вкусен като си е домашен дюнера!Хубава вечер ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване