Джинджифилово пиле с ориз и лапад в Крок Пот
26.4.13
Продукти:
1кг.- пил.бутчета/горни/
1ч.ч.-ориз
300гр.-лапад
1вр.пресен лук
1стръка-пресен чесън
250гр.-гъби
1каф.чаша-бяло вино
5см.-пресен джинджифил
1лютива чушка/без семената/
черен пипер
сол на вкус
60гр.-краве масло
3с.л.-слънчогледово олио
1с.л.-червен пипер
1ч.л.-мед
Бутчетата се почистват от кожата. Посоляват се и се поръсват с настърган пресен джинджифил и синто нарязан пресен чесън и лютива чушка.Заливат се с каф.чаша бяло вино.Оставят се да се мариноват за час.
Гъбите се измиват и нарязват на филийки.
Запържват се в 1 с.л.-масло и олио.
Изфаждат се в чиния.
После се запържват леко маринованите бутчета и също се изваждат в съд.
След тях се слагат масло и олио в тигана и се задушават нарязания пресен лук и ориза.
После се добавя нарязания лапад и
сместа
се бърка ,докато леко и той омекне.
Гъбите се връщат към ориза.
Подправя се със сол и черен пипер.
Ястието се прехвърля в тава/ползвах Крок-пот/
В тигана се прибавя /3ч.ч./вода и се загрява на котлона.
След това се изсипва при ориза и се разбърква.
От горе се подреждат бутчетата.
Намазват се със смесени предварително мед,масло и червен пипер.
Ястието се пече в предварително загрята фурна/в Крок пот-IIстепен за 3,30ч./
Ако се ползва Крок пот накрая се запича на грил до златист загар.
12 коментара
Супер много апетитно си го направила Мире!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Определено е страшно апетитно и примамливо.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Мира!
Мира, божествена рецепта!!! Непременно ще се възползвам от идеята ти :)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни ти желая!!!
Много вкусно изглежда,който си има уред,лесно е.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Много ми хареса идеята! Нямам такъв уред, но това няма да ми попречи да го направя! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглежда апетитно и вкусно! Интересно като идея!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Мира и весели празници!
Прекрасна рецепта! Видях ястието на едно друго местенце и ме привлече :)
ОтговорИзтриванеНямам крок пот, но пък пак мога да приготвя ястието и да опитам :)
Хареса ми, много :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Мира, дано приемеш едно предизвикателство за опознаване което обикаля кулинарните блогъри http://samozagladni.blogspot.com/2013/07/blog-post_842.html Любка
Рецептите са страхотни!Кога да очакваме нови?
ОтговорИзтриванеВодата не идва ли малко повече?
ОтговорИзтриванеДора,достатъчно е водата.
ОтговорИзтриванеДа - водата е достатъчна и става много вкусно но намалих времето, защото ориза се скашква твърде много!
ОтговорИзтриване