Джинджифилово пиле с ориз и лапад в Крок Пот

26.4.13






Продукти:

1кг.- пил.бутчета/горни/
1ч.ч.-ориз
300гр.-лапад
1вр.пресен лук
1стръка-пресен чесън
250гр.-гъби
1каф.чаша-бяло вино
5см.-пресен джинджифил
1лютива чушка/без семената/
черен пипер
сол на вкус
60гр.-краве масло
3с.л.-слънчогледово олио
1с.л.-червен пипер
1ч.л.-мед





Бутчетата се почистват от кожата. Посоляват се и се поръсват с настърган пресен джинджифил и синто нарязан пресен чесън и лютива чушка.Заливат се с каф.чаша бяло вино.Оставят се да се мариноват за час.






Гъбите се измиват и нарязват на филийки.
Запържват се в 1 с.л.-масло и олио. Изфаждат се в чиния.
После се запържват леко маринованите бутчета и също се изваждат в съд.
След тях се слагат масло и олио в тигана и се задушават нарязания пресен лук и ориза.
После се добавя нарязания лапад  и сместа се бърка ,докато леко и той омекне.
Гъбите се връщат към ориза.
Подправя се със сол и черен пипер.
Ястието се прехвърля  в тава/ползвах Крок-пот/







В тигана се прибавя /3ч.ч./вода и се загрява на котлона.
След това се изсипва при ориза и се разбърква.


От горе се подреждат бутчетата.
Намазват се със смесени предварително мед,масло и червен пипер.
Ястието се пече в предварително загрята фурна/в Крок пот-IIстепен за 3,30ч./
Ако се ползва Крок пот накрая се запича на грил до златист загар.












You Might Also Like

12 коментара

  1. Супер много апетитно си го направила Мире!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено е страшно апетитно и примамливо.
    Поздрави, Мира!

    ОтговорИзтриване
  3. Мира, божествена рецепта!!! Непременно ще се възползвам от идеята ти :)
    Хубави почивни дни ти желая!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглежда,който си има уред,лесно е.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми хареса идеята! Нямам такъв уред, но това няма да ми попречи да го направя! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглежда апетитно и вкусно! Интересно като идея!
    Поздрави, Мира и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна рецепта! Видях ястието на едно друго местенце и ме привлече :)
    Нямам крок пот, но пък пак мога да приготвя ястието и да опитам :)
    Хареса ми, много :)

    ОтговорИзтриване


  8. Здравей Мира, дано приемеш едно предизвикателство за опознаване което обикаля кулинарните блогъри http://samozagladni.blogspot.com/2013/07/blog-post_842.html Любка

    ОтговорИзтриване
  9. Рецептите са страхотни!Кога да очакваме нови?

    ОтговорИзтриване
  10. Водата не идва ли малко повече?

    ОтговорИзтриване
  11. Да - водата е достатъчна и става много вкусно но намалих времето, защото ориза се скашква твърде много!

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe