Винен кебап в Крок-Пот

30.10.12





Продукти:

700гр.-свинско месо
4бр.--кромид лук
1вр.-пресен лук
4,5скил.-чесън
200мл.-червено вино
200мл.-домати от консерва/отцедени/
1с.л.-захар
4,5с.л.-олио
2с.л.-червен пипер
3-дафинови листа
3зърна- бахар
черен пипер
сол на вкус
1,2с.л.-брашно








Месото се нарязва на едри парчета.Посолява се ,добавя нарязан  пресен лук ,черен пипер и 50 мл.вино.Престоява 1 час в хладилник.








Мръвките се задушават в загрятата мазнина ,докато се изпари водата.
Добавя се нарязания кромид и чесън.
Разбърква се и готвенето продължава до омекването им.
Ястието се залива  с виното .След няколко минутки се поръсва с червения пипер.
Разбърква се два три пъти и се добавя брашното.Пак се разбърква.
Прибавят се доматите , лъжица захар и се разрежда с 200мл.топла вода.
Посолява се на вкус и се слагат  дафиновите листа и бахара.
Прехвърля се в Крок-Пота. Включих на  II степен за 4 часа. /или се оставя на котлона да къкри на ниска темрература /
Сервира се с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.





You Might Also Like

14 коментара

  1. Жестоко изглежда последната снимка ,Мире ! Така елегантно се е настанило кебапчето в красивата чинийка ,че сякаш казва изяж ме:) !
    Рецептата е разкошна !
    С прегръдка и пожелание за хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Мире,чудна манджичка е станала но като нямам Крок-Пот какво ще правия сега ааа:)))
    Много апетитно изглежда и много красиво поднесено.
    В далечината съзрях и чудна питка ;)
    Прегръщам те мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Крок-Пота не вярвам да е пречка за теб ,Зиче!
      С твоята изобретателност съм сигурна ,че вече си му намерила аналог.:))
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Мире,толкова вкусен кебап си поднесла! И апетитната питка е много добро допълнение!
    Чудесни снимки!
    Прегръдки и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз искам от последната снимка:), страхотни чудеса готви този крок-пот! Ама си иска и майстор:) Голяма вкусотия е кебапчето, да знаеш! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Еха.....жестоки снимки:) Този уред е страхотен, ама и майстора си го бива!
    Аз Крок-Пот още нямам, но кебапа и в гювеч става, така че ще пробвам твоята рецепта с най-голямо удовоствие Мира*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щом имаш гювеч не ти трябва Крок-пот.
      Просто готви на ниска температура продължително време. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Страхотна придобивка е този уред. Аз все още нямам Крок Пот, но представените рецепти, които срещам приготвени в него са чудесни.
    Обожавам кебап, а твоят е неустоим!

    ОтговорИзтриване
  7. Правя същата рецепта ,но не пържа нищо.
    Това е най-големия плюс на крок-пота за мен,слагаш всичко наведнъж и готвиш здравославно на бавен огън.Единствено брашното добавям в края на готвенето.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм за здравословното готвене.Обаче винаги запечатвам месото преди да го сготвя,защото така става по-сочно.:)

      Изтриване
  8. Здравейте! Втора степен на уреда, по-високата или по-слаба степен на готвене е?Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe