сряда, 17 октомври 2012 г.

Салата с карфиол




Продукти:

500гр.-карфиол
3 бр.-шарени чушки
маслини
лимон
магданоз
черен пипер
зехтин
бахар
оцет
сол






Карфиолът се накъсва на розички.
Слага се в тенджера с вряща вода,в която има 3с.л.оцет и 2зрънца бахар.
Посолява се .
Вари се около 3-4 мин.,за да остане хрупкав.
Веднага се облива със студена вода.





Чушките и лимона се нарязват.
Добавят се към охладения карфиол.
Овкусява се със зехтин,лимонов сок и сол на вкус.
Салатата се поръсва с нарязани маслини , магданоз и черен пипер.





10 коментара:

  1. Хубава салатка ,Мира ! Обичам карфиол и го приготвям често ! Във водата слагам само лимонова кора за да не разберат всички в къщи ,че варя карфиол:)) (то пак се усеща де :) ,а за бахар чувам за пръв път ! Ще опитам :) !
    С поздрав най-сърдечен ! Прегръдки и хубава сряда !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ваня,това с лимоновата кора ще го пробвам,благодаря за идеята!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  2. Много подходяща салата за този сезон! Хареса ми!Поздрави, Мира! Хубав ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусна и здравословна салатка с карфиол! Още един интересен вариант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Мире, много обичам карфиол!
    Салатката е много цветна и вкусна!
    Ще се възползвам от рецептата!
    Хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, радвам се ,че ме откри!:)
      Приятне ден и на теб!

      Изтриване
  5. Чудесни цветове! Много ми допада предложението ти, Мира!
    Поздравления за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Федора!
      Поздрави и от мен!:)

      Изтриване