Винен кебап в Крок-Пот
30.10.12Продукти:
700гр.-свинско месо
4бр.--кромид лук
1вр.-пресен лук
4,5скил.-чесън
200мл.-червено вино
200мл.-домати от консерва/отцедени/
1с.л.-захар
4,5с.л.-олио
2с.л.-червен пипер
3-дафинови листа
3зърна- бахар
черен пипер
сол на вкус
1,2с.л.-брашно
Месото се нарязва на едри парчета.Посолява се ,добавя нарязан пресен лук ,черен пипер и 50 мл.вино.Престоява 1 час в хладилник.
Мръвките се задушават в загрятата мазнина ,докато се изпари водата.
Добавя се нарязания кромид и чесън.
Разбърква се и готвенето продължава до омекването им.
Ястието се залива с виното .След няколко минутки се поръсва с червения пипер.
Разбърква се два три пъти и се добавя брашното.Пак се разбърква.
Прибавят се доматите , лъжица захар и се разрежда с 200мл.топла вода.
Посолява се на вкус и се слагат дафиновите листа и бахара.
Прехвърля се в Крок-Пота.
Включих на II степен за 4 часа.
/или се оставя на котлона да къкри на ниска темрература /
Сервира се с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.
14 коментара
Жестоко изглежда последната снимка ,Мире ! Така елегантно се е настанило кебапчето в красивата чинийка ,че сякаш казва изяж ме:) !
ОтговорИзтриванеРецептата е разкошна !
С прегръдка и пожелание за хубава вечер !
Разсмя ме с това кебапче,Ваня!:)
ИзтриванеБлагодаря!
Мире,чудна манджичка е станала но като нямам Крок-Пот какво ще правия сега ааа:)))
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда и много красиво поднесено.
В далечината съзрях и чудна питка ;)
Прегръщам те мила!
Крок-Пота не вярвам да е пречка за теб ,Зиче!
ИзтриванеС твоята изобретателност съм сигурна ,че вече си му намерила аналог.:))
Прегръдки!
Мире,толкова вкусен кебап си поднесла! И апетитната питка е много добро допълнение!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки!
Прегръдки и приятна вечер!
Благодаря ,Тилия!
ИзтриванеПоздрави!
И аз искам от последната снимка:), страхотни чудеса готви този крок-пот! Ама си иска и майстор:) Голяма вкусотия е кебапчето, да знаеш! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Кате! :)
ИзтриванеЕха.....жестоки снимки:) Този уред е страхотен, ама и майстора си го бива!
ОтговорИзтриванеАз Крок-Пот още нямам, но кебапа и в гювеч става, така че ще пробвам твоята рецепта с най-голямо удовоствие Мира*
Щом имаш гювеч не ти трябва Крок-пот.
ИзтриванеПросто готви на ниска температура продължително време. :)
Поздрави!
Страхотна придобивка е този уред. Аз все още нямам Крок Пот, но представените рецепти, които срещам приготвени в него са чудесни.
ОтговорИзтриванеОбожавам кебап, а твоят е неустоим!
Правя същата рецепта ,но не пържа нищо.
ОтговорИзтриванеТова е най-големия плюс на крок-пота за мен,слагаш всичко наведнъж и готвиш здравославно на бавен огън.Единствено брашното добавям в края на готвенето.
Съгласна съм за здравословното готвене.Обаче винаги запечатвам месото преди да го сготвя,защото така става по-сочно.:)
ИзтриванеЗдравейте! Втора степен на уреда, по-високата или по-слаба степен на готвене е?Благодаря предварително!
ОтговорИзтриване