четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Домашна юфка




Продукти:

1л.-прясно мляко
10бр.-яйца/по възможност домашни/
3с.л.-олио
1ч.л.-сол
брашно/колкото поеме/





Яйцата се разбиват с олиото и солта.
Към тях се изсипва прясното мляко.
Добавя се брашното и се меси тесто.
Дели се на 20 топчета.
Покриват се с влажна кърпа.
Точат се кори и се редят на чисти чаршафи на открито.
Съхнат на слънце.Обръщат се веднъж  след като подсъхнат .
После се начупват  на едри парчета.
Пекат се във фурната , докато придобият леко златист цвят.
Съхраняват се в памучна торба.




13 коментара:

  1. Много познат вкус.Майка и баба правеха и ги сушеха из двора и после пребираха в торбички като тоята-много обичам домашна юфка-страхотна е...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе ,моята баба и майка ме научиха да точа.По същия начин я сушим на двора.:)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. А, така, не съм виждала домашна юфка, само фиде, една баба правеше. Супер рецепта, браво, Мирче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, вкуса на домашната юфка е незаменим.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Ехаа, колко тънко си разточила юфката!
    Аз съм виждала домашна, но определено беше по-дебела.
    И не беше с такъв приятен загар.
    Мира, твоята е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  4. Мире прекрасна е станала юфката аз не се наемам такова нещо да правя.Ти си се справила перфектно мила браво!
    Хубава вечер и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна си ,Мире ! Не съм си и помисляла за домашна юфка , а много обичам такава (ама от магазина де :) със сиренце и захар !
    Справила си се чудесно ,мила както и с всичко друго !
    Хубава вечер ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно със сиренце и масалце става страхотна,Ваня!
      Благодаря за хубавите думи ,Ваня!

      Изтриване
  6. Перфектна е! Точно така - с тези продукти и по този начин я правеше моята майка и съседките ни преди мнооого години! :) Дворовете побеляваха от разстланите бели чаршафи и юфката отгоре. Този вкус е неповторим!
    Мире, , поздравления за рецептата и изпълнението!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че си имала възможност да видиш как се приготвя домашна юфка,Тилия!
      Много е интересно как корите като ги напече слънцето и се разпукват и завиват.
      Поздрави!

      Изтриване
  7. Ти ме разби!
    Ей това вече е много трудоемко и се изисква голям майсторлък за направа.
    Поздравления за което!
    Обожавам домашна юфка. Е, хапвала съм само купешка, но пък тук има рецепта и може и да се пробвам.
    Благодаря за споделената рецепта:)

    ОтговорИзтриване