Домашна юфка
25.10.12Продукти:
1л.-прясно мляко
10бр.-яйца/по възможност домашни/
3с.л.-олио
1ч.л.-сол
брашно/колкото поеме/
Яйцата се разбиват с олиото и солта.
Към тях се изсипва прясното мляко.
Добавя се брашното и се меси тесто.
Дели се на 20 топчета.
Покриват се с влажна кърпа.
Точат се кори и се редят на чисти чаршафи на открито.
Съхнат на слънце.Обръщат се веднъж след като подсъхнат .
После се начупват на едри парчета.
Пекат се във фурната , докато придобият леко златист цвят.
Съхраняват се в памучна торба.
13 коментара
Много познат вкус.Майка и баба правеха и ги сушеха из двора и после пребираха в торбички като тоята-много обичам домашна юфка-страхотна е...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Живе ,моята баба и майка ме научиха да точа.По същия начин я сушим на двора.:)
ИзтриванеПоздрави!
А, така, не съм виждала домашна юфка, само фиде, една баба правеше. Супер рецепта, браво, Мирче!
ОтговорИзтриванеКате, вкуса на домашната юфка е незаменим.
ИзтриванеПоздрави!
Ехаа, колко тънко си разточила юфката!
ОтговорИзтриванеАз съм виждала домашна, но определено беше по-дебела.
И не беше с такъв приятен загар.
Мира, твоята е страхотна!
Благодаря,Ели!
ИзтриванеМире прекрасна е станала юфката аз не се наемам такова нещо да правя.Ти си се справила перфектно мила браво!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прегръдки от мен!
Благодаря,Зиче!
ИзтриванеПоздрави!
Страхотна си ,Мире ! Не съм си и помисляла за домашна юфка , а много обичам такава (ама от магазина де :) със сиренце и захар !
ОтговорИзтриванеСправила си се чудесно ,мила както и с всичко друго !
Хубава вечер ! С прегръдка !
Точно със сиренце и масалце става страхотна,Ваня!
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи ,Ваня!
Перфектна е! Точно така - с тези продукти и по този начин я правеше моята майка и съседките ни преди мнооого години! :) Дворовете побеляваха от разстланите бели чаршафи и юфката отгоре. Този вкус е неповторим!
ОтговорИзтриванеМире, , поздравления за рецептата и изпълнението!
Радвам се ,че си имала възможност да видиш как се приготвя домашна юфка,Тилия!
ИзтриванеМного е интересно как корите като ги напече слънцето и се разпукват и завиват.
Поздрави!
Ти ме разби!
ОтговорИзтриванеЕй това вече е много трудоемко и се изисква голям майсторлък за направа.
Поздравления за което!
Обожавам домашна юфка. Е, хапвала съм само купешка, но пък тук има рецепта и може и да се пробвам.
Благодаря за споделената рецепта:)