Богата есенна супа
2.11.12Продукти:
2бр.-пил.бутчета
1/2ч.ч.-ориз
2бр.-картофи
2бр.-моркови
1ч.ч.-розички карфиол
1ч.ч.-кервиз на кубчета
1гл.-кромид лук
сол
черен пипер
магданоз
Застройка:
2жълтъка
3,4с.л.-оцет
Когато варите пиле отделете част от месото и прецедете бульона за супата.
Всички зеленчуци се почистват ,измиват и нарязват на кубчета.
Поставят се в пилешкия бульон.
След като заври се добавят измития ориз и накъсаното пилешко месо.
Посолява се на вкус.
Оставя се на котлона,докато ориза и зеленчуците се сварят.
През това време се разбиват жълтъците с оцета.
Към застройката се добавя част от супата ,за да се изравнят температурите.
После се връща към супата при непрекъснато бъркане.
Застроената супа се поръсва с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Супата е ароматна и питателна,подходяща за есенните дни!
Поздрав за всички почитатели на хризантемите!
11 коментара
Много слънчево си я поднесла ,Мире ! И е чудесна супичка ,обичам ги такива !
ОтговорИзтриванеХубав петък ! Прегръдка !
Радвам се ,че ти е харесала супата,Ваня!
ИзтриванеБлагодаря!
Наистина богата и така си я поднесла с този хляб че огладнях.
ОтговорИзтриванеХубав ден и прегръдки!
Прегръдки и на теб ,Зиче!
ИзтриванеИ аз сега ще направя една есенна супичка :)
ОтговорИзтриванеТвоята е много колоритна, Мира!
Хризантемите са чудни!
Хубави почивни дни!
Благодаря ,Ели!
ИзтриванеСигурна съм ,че и ти ще приготвиш вкусна супа!
Приятен уикенд!:)
Ех че слънчеви снимки!
ОтговорИзтриванеИ да не си гладен ще огладнееш:)
Супичката е разкошна и хризантемите много красиви!
Благодаря,Гоголинка!
ИзтриванеЕ, наистина богата и ароматна супа!
ОтговорИзтриванеА хризантемите са страхотни!
Мире,приятни почивни дни!
Приятни почивни дни и на теб,Тилия!
ИзтриванеПрияде ми се от тази богата супа. А и както е застудяло навън, още повече:)
ОтговорИзтриване