петък, 2 ноември 2012 г.

Богата есенна супа




Продукти:

2бр.-пил.бутчета
1/2ч.ч.-ориз
2бр.-картофи
2бр.-моркови
1ч.ч.-розички карфиол
1ч.ч.-кервиз на кубчета
1гл.-кромид лук
сол
черен пипер
магданоз

Застройка:

2жълтъка
3,4с.л.-оцет








Когато варите пиле отделете част от месото и прецедете бульона за супата.
Всички зеленчуци се почистват ,измиват и нарязват на кубчета.
Поставят се в пилешкия бульон.
След като заври се добавят измития ориз и накъсаното пилешко месо.
Посолява се на вкус. 
Оставя се на котлона,докато ориза и зеленчуците се сварят.
През това време се разбиват жълтъците с оцета.
Към застройката се добавя част от супата  ,за да се изравнят температурите.
После се връща към супата при непрекъснато бъркане.
Застроената супа се поръсва с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.







Супата е ароматна и питателна,подходяща за есенните дни!







Поздрав за всички почитатели на хризантемите!




11 коментара:

  1. Много слънчево си я поднесла ,Мире ! И е чудесна супичка ,обичам ги такива !
    Хубав петък ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че ти е харесала супата,Ваня!
      Благодаря!

      Изтриване
  2. Наистина богата и така си я поднесла с този хляб че огладнях.
    Хубав ден и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз сега ще направя една есенна супичка :)
    Твоята е много колоритна, Мира!
    Хризантемите са чудни!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Ели!
      Сигурна съм ,че и ти ще приготвиш вкусна супа!
      Приятен уикенд!:)

      Изтриване
  4. Ех че слънчеви снимки!
    И да не си гладен ще огладнееш:)
    Супичката е разкошна и хризантемите много красиви!

    ОтговорИзтриване
  5. Е, наистина богата и ароматна супа!
    А хризантемите са страхотни!
    Мире,приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятни почивни дни и на теб,Тилия!

      Изтриване
  6. Прияде ми се от тази богата супа. А и както е застудяло навън, още повече:)

    ОтговорИзтриване