сряда, 21 ноември 2012 г.

Щрудел с ябълки и карамелен сироп




Продукти:

14бр.-фини кори
1/2ч.ч.-масло и олио
3бр.-ябълки/големи/
1ч.ч.-орехи/изпечени и начукани/
1/2ч.ч.-зарар
4,5с.л.-галета
1с.л.-канела

За карамеления сиропа :

1ч.ч.-захар
1,1/2ч.ч.-вода







Най-напред се приготвя сиропа.
Карамелизира се захарта с 2,3с.л.-вода.
После към карамела се изсипва чаша и половина студена вода .
Бърка се  ,докато се разтопи карамела.
Оставя се да поври няколко минутки и се отстранява.
Оставя се да се охлади напълно.








Ябълките се почистват ,настъргват и смесват със захарта,галетата,орехите и канелата.
Взема се кора и се намазва със сместа от олио и масло.
В късия край се разпределя плънката.
От горе се поставя втора кора и се намазва.
Завиват се на стегнато руло.
Така се постъпва и с останалите кори.
Готовите рула се нареждат в подмазана тава с размери 28-40см.
Намазват се отново и леко се напръскват с вода.
Пекат се на 180 гр.до златисто.
Оставят се за 5мин.да се охладят.
Заливат се с карамеления сироп.
Щруделът трябва да престои няколко часа в хладилник.










Няма коментари:

Публикуване на коментар