сряда, 7 ноември 2012 г.

Агнешко бутче с бяло вино и зеленчуци






Продукти:

2кг.-агнешки бут
2гл.-кромид лук
3бр.-моркови
5,6скилидки-чесън
1стрък-праз
2вр.пресен лук
1с.л.-брашно
1с.л.-червен пипер
1ч.ч.-бяло вино
50гр.-масло
3с.л.-олио
черен пипер
джоджен
1/2ч.ч.-доматен сок
1с.л.-дижонска горчица
1с.л.-мед
сол на вкус








Месото се обезкостява и нарязва на големи късове ,поръсва се със сол и черен пипер.
Залива се с бяло вино и се оставя да престои няколко часа.








В дълбок съд се слагат малко олио и масло.
Мръвките се запържват от двете страни и се изваждат.
В същия съд се задушават нарязани кромид ,морковите и чесън.Посоляват се.
Поръсват се с малко брашно.Добавя се и червения пипер.
Всичко  се разбърква и се изсипва  чаша бяло вино.
Сместа се прехвърля в керамичен съд.
/Който има Крок-пот -на II степен-4часа и половина/
После се добавя нарязан на едро праз и зелен лук.
В тиган се загрява доматения сос да се извари.
Към него се прибавят  горчицата и меда.
Мръвките се подреждат върху зеленчуците и се заливат с доматения сос.
Ястието се поръсват със джоджен и парченца масло.
Съда се затваря с капака и се поставя в студена фурна . Пече в началото на 220гр./половин час /,а
после  на 180гр. за около 2часа.






19 коментара:

  1. Замириса ми на манджичка и право тук :))))
    Страхотна е Мире толкова апетитна и пъстра!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че ти е харесало агнешкото!:)
      Поздарви,Зиче!

      Изтриване
  2. Мира, направо ти се възхищавам на усърдието с което представяш всяка твоя рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси ,благодаря!
      По лесната част е готвенето.:)

      Изтриване
  3. Много апетитно изглежда!
    Да ви е сладко!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам агнешко месце, а ти си го приготвила много вкусно! Както казва Зиче чак тук ми замириса:) Красиви снимки и много апетитни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате радвам се,че обичаш агнешко.
      Благодаря за отзивите!

      Изтриване
  5. Леле каква вкусотияяяя...
    А и снимките са удивителни!
    Браво Миренце, радвам ти се от сърце!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, щях да приготвям твоя шиш кебап ,но не успях да се преборя с останалата част от семейството.:(
      Поздрави!

      Изтриване
  6. В дни като днешния така ми се дохапва агнешко, че ако може и в същата карирана чинийка, ще бъде ден за удоволствие;)))
    Прекрасно изглежда, Мира!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте с удоволствие бих ти сервирала една порция.:)
      Поздрави!

      Изтриване
  7. Това агнешко така ухае! И е поднесено много апетитно!
    Чудесни снимки!
    Поздрави, Мира!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи ,Тилия!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  8. Мммм,ухае на сочна,вкусна гозбица!Много апетитно готвиш,Мира!А онези усуканите съм ги нарекла за уикенда,търпение нямам да ги направя!Прегръдка и хубав,слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Роси!
      Ще чакам отзиви за спиралките.:)

      Изтриване
  9. Чудесно, уханно, изкушаващо ястие1Поздрави, Мира, както винаги вкусно е при теб!

    ОтговорИзтриване
  10. Обожавам агнешко! Отново прекрасна рецепта и снимки! Напълниха ми очите и душата. Ех, да имаше сега едно агнешко месце... какво му мисля:)

    ОтговорИзтриване