Агнешко бутче с бяло вино и зеленчуци
7.11.12Продукти:
2кг.-агнешки бут
2гл.-кромид лук
3бр.-моркови
5,6скилидки-чесън
1стрък-праз
2вр.пресен лук
1с.л.-брашно
1с.л.-червен пипер
1ч.ч.-бяло вино
50гр.-масло
3с.л.-олио
черен пипер
джоджен
1/2ч.ч.-доматен сок
1с.л.-дижонска горчица
1с.л.-мед
сол на вкус
Месото се обезкостява и нарязва на големи късове ,поръсва се със сол и черен пипер.
Залива се с бяло вино и се оставя да престои няколко часа.
Залива се с бяло вино и се оставя да престои няколко часа.
В дълбок съд се слагат малко олио и масло.
Мръвките се запържват от двете страни и се изваждат.
В същия съд се задушават нарязани кромид ,морковите и чесън.Посоляват се.
Поръсват се с малко брашно.Добавя се и червения пипер.
Всичко се разбърква и се изсипва чаша бяло вино.
Сместа се прехвърля в керамичен съд.
/Който има Крок-пот -на II степен-4часа и половина/
После се добавя нарязан на едро праз и зелен лук.
В тиган се загрява доматения сос да се извари.
Към него се прибавят горчицата и меда.
Мръвките се подреждат върху зеленчуците и се заливат с доматения сос.
Ястието се поръсват със джоджен и парченца масло.
Съда се затваря с капака и се поставя в студена фурна . Пече в началото на 220гр./половин час /,а
после на 180гр. за около 2часа.
19 коментара
Замириса ми на манджичка и право тук :))))
ОтговорИзтриванеСтрахотна е Мире толкова апетитна и пъстра!
Целувки!
Радвам се ,че ти е харесало агнешкото!:)
ИзтриванеПоздарви,Зиче!
Мира, направо ти се възхищавам на усърдието с което представяш всяка твоя рецепта!
ОтговорИзтриванеВеси ,благодаря!
ИзтриванеПо лесната част е готвенето.:)
Много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко!
Хубава вечер!
Благодаря,Ели!:)
ИзтриванеОбичам агнешко месце, а ти си го приготвила много вкусно! Както казва Зиче чак тук ми замириса:) Красиви снимки и много апетитни!
ОтговорИзтриванеКате радвам се,че обичаш агнешко.
ИзтриванеБлагодаря за отзивите!
Леле каква вкусотияяяя...
ОтговорИзтриванеА и снимките са удивителни!
Браво Миренце, радвам ти се от сърце!
Целувки*)
Кате, щях да приготвям твоя шиш кебап ,но не успях да се преборя с останалата част от семейството.:(
ИзтриванеПоздрави!
В дни като днешния така ми се дохапва агнешко, че ако може и в същата карирана чинийка, ще бъде ден за удоволствие;)))
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглежда, Мира!
Марте с удоволствие бих ти сервирала една порция.:)
ИзтриванеПоздрави!
Това агнешко така ухае! И е поднесено много апетитно!
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки!
Поздрави, Мира!
Благодаря за хубавите думи ,Тилия!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Мммм,ухае на сочна,вкусна гозбица!Много апетитно готвиш,Мира!А онези усуканите съм ги нарекла за уикенда,търпение нямам да ги направя!Прегръдка и хубав,слънчев ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Роси!
ИзтриванеЩе чакам отзиви за спиралките.:)
Чудесно, уханно, изкушаващо ястие1Поздрави, Мира, както винаги вкусно е при теб!
ОтговорИзтриванеСтрахотно ястие!!!
ОтговорИзтриванеОбожавам агнешко! Отново прекрасна рецепта и снимки! Напълниха ми очите и душата. Ех, да имаше сега едно агнешко месце... какво му мисля:)
ОтговорИзтриване