четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Зеленчукови крокети с кашкавал





Продукти:

1глава-червен кромид лук
1/2стрък-праз
2бр.-моркови/големи/
100гр.-кашкавал
3с.л.-брашно
50гр.-масло
2с.л.-зехтин
100мл.-течна готварска сметана
2бр.-кисели краставички
щипка сол
копър
черен пипер

За панировката:

1бр.-яйце
брашно
галета






Лукът и праза се нарязват на ситно,морковите се настъргват . 
Задушават се в масло и олио до омекване.Посоляват се със щипка сол.
После сместа се поръсва с брашно и се бърка постоянно минута две.
Изсипва се сметаната и веднага  нарязания на кубчета кашкавал.
Бърка се ,докато се разтопи .Сместа се остстранява от котлона .
Последно се слагат нарязаните на ситно краставички и копър.
Подправя се с черен пипер.
Сместа се изсипва върху фолио. Разпределя се на тънък правоъгълен/около 1см дебелина/пласт.Оставя се да се охлади.
През това време се разбива яйцето .
В два съда се изсипва брашно и галета за панировката.
Охладената зеленчукова плънка се нарязва на правоъгълници/при мен станаха 8броя/
След това всеки се навива на руло от към дългата страна.
Оформят се с ръце еднакви крокети.
После се панират в брашно ,яйце и галета.
/Може да ги оставите в хладилник и да ги пригответе по-късно./
Пържат се в загрято олио и се изваждат на кухненска хартия.







Станаха  сочни,ароматни и хрупкави!











10 коментара:

  1. Това е суууууупер,Мира!Очарована съм отново,страхотна си!Лека нощ и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Мнооого апетитни! Харесвам крокети /по-често ги правя от картофи с различни зеленчукови добавки/. Определено тази рецепта много ме заинтригува!
    Мира, прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. невероятно съблазнителни крокети,Мире!
    интересно предложение и ще си го запиша!
    прегръдки и хубав петък

    ОтговорИзтриване
  4. Ама как са строени ..като войници :) ! Много ,много вкусно изглеждат ,Мире ! Че и красиви !
    Комплименти ,мила за чудесната както винаги рецепта !
    Хубав петък ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, Много красиво са оформени! Освен това са и много вкусни, което личи от последната снимка. Страхотна рецепта, благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво! Не само много хубаво са оформени, ами и са с великолепен загар и прекрасна, апетитна, изкушаваща вътрешност!
    Поздравления за рецептата и изпълнението, Мира :)

    ОтговорИзтриване
  7. Очарователни на вид и страхотни на вкус.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за хубавите думи момичета!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. И това немога да пропусна :), невероятни са!

    ОтговорИзтриване
  10. Сочни, ароматни и вкусни. Точно така и изглеждат. Приядоха ми се само докато гледам снимките :)

    ОтговорИзтриване