понеделник, 5 ноември 2012 г.

Вити банички с тиква

 



     Днешните банички ги правих по рецептата за  тиквеник.Идеята е да покажа един по различен начин на оформяне.Надявам се да ви хареса!







Продукти:

1/2 -тиква/цигулка/
2ч.ч.-захар
1ч.ч.-олио
ванилия
лим.корички
1с.л.-канела

За тестото:

300мл.-вода
2с.л.-олио
щипка- сол
5-6капки- оцет
около500гр.-брашно








Разликата е ,че разточените кори разрязах на половина .Поръсих с олио,захар и тиква.
Навих ги на руло и после на спирала.
Така се получиха индивидуални симпатични банички с тиква.







...и парченце....





22 коментара:

  1. Мире,идваш навреме с тези тиквени банички.Утре на гости ще ми бъде едно чешко семейство и тъкмо се чудих какъв по-вкусен тиквеник да им направя и твоите банички ме завладяха.Благодаря за споделянето!
    Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Живе!
      Сигурна съм ,че ще впечатлиш гостите.
      Приятно изкарване!

      Изтриване
  2. Какви вълшебни снимкииии...
    Баничките много вкусно звучат, а и така малки и навити, са много красиви!
    Целувам те Мире*)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, че апетитни тиквеничета.. много са симпатични!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Лучия!
      Поздрави и на теб!

      Изтриване
  4. Последната снимка е довършителна!!! Много, много изкусително предложение, Мира!
    Усмихната седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ина!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  5. Неустоимо изглеждат, Мира!
    Страшно много обичам банички с тиква, тиквеници и всякакви подобни.
    Наистина последната снимка е довършителна!
    Хубава нова седмица :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вита или не, обожавам я тази баничка с тиква!
    Но така оформена изглежда още по примамливо:)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То си е мини тиквеник..благодаря,Гоголинка!
      Хубав ден!

      Изтриване
  7. Видях Ги,"отидох" при големия тиквеник, пак се върнах .....и се захласнах.Подозирам колко мазничка , карамелена и хрупкава е долната коричка.
    Браво , Мира!!!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, подозренията ти са основателни..:)
      Долната коричка се беше карамелизирала и хрупкаше наистина. :)
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  8. Ама как да не ни харесат!Малко е да се каже!Шапка ти свалям за точенето на такива тънки кори,аз не се наемам,браво,Мира,голям майстор си!Много,много красиво,апетитно и ухаещо на есен!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси ,благодаря ти за високата оценка! :)

      Изтриване
  9. Мирче, много ми харесват, първо, защото са много красиви и второ, защото са индивидуални. Което аз обожавам!:) Правила съм солени, но за такива сладки хич не ми е идвало на ум. Ще взема да се възползвам от идеята!:) Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че съм била полезна,Кате!
      Благодаря и аз за хубавите отзиви!

      Изтриване
  10. Прекрасни са! С домашно точени кори са несравнимо по-вкусни!
    Много добра идея за индивидуално поднасяне!
    Мира, поздравления и за чудесните снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Тилия!:)
      Радвам се,че са ти харесали!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Прекрасни са!Отскочих и аз и до големия тиквеник, още веднъж казвам, възхитена съм!Поздравления за точените кори и за вкусните баници!

      Изтриване