сряда, 29 февруари 2012 г.

Лаврак с хрупкаво-ароматна коричка




Продукти:

3бр.-лаврак
3-4с.л.-зехтин
сол на вкус
2скилидки- чесън
копър
черен и червен пипер
сока на един лимон
1-лимон/на резени/
галета

Рибата се почиста и измива.Обтрива се със сол от всички страни и се поставя в съд.Прави се марина от пресован чесън ,зехтин и лимонов сок.Оставя се да престои в хладилника за час.





След това се изважда от маринатата Овалва се в предварително смесени : галета,копър,червен и черен пипер.Нарежда се върху пекарска хартия, в тава.Добавя се маринатата.Слагат се резени лимон във вътрешността.Пече се на 200гр.




Чудесно допълнение към тази прекрасна риба е една свежа салата.





6 коментара:

  1. Мммм,и салатката,и рибката пу за мен!Чудни и много вкусни!

    Хубав и слънчев ден,Мира!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно предложение, браво! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле, рибата е трепач! Такава хрупкава коричка! Салатата също много ми харесва! Прекрасни предложения!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви за посещението и добрите отзиви!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, че апетитна рибка и салата! Как да не му се прияде на човек:)
    Честита БаБа Марта, с пожелание за здраве, щастие и късмет!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията!И ти да си здрава ,весела ,засмяна!

      Изтриване