Лаврак с хрупкаво-ароматна коричка
29.2.12Продукти:
3бр.-лаврак
3-4с.л.-зехтин
сол на вкус
2скилидки- чесън
копър
черен и червен пипер
сока на един лимон
1-лимон/на резени/
галета
Рибата се почиста и измива.Обтрива се със сол от всички страни и се поставя в съд.Прави се марина от пресован чесън ,зехтин и лимонов сок.Оставя се да престои в хладилника за час.
След това се изважда от маринатата Овалва се в предварително смесени : галета,копър,червен и черен пипер.Нарежда се върху пекарска хартия, в тава.Добавя се маринатата.Слагат се резени лимон във вътрешността.Пече се на 200гр.
Чудесно допълнение към тази прекрасна риба е една свежа салата.
6 коментара
Мммм,и салатката,и рибката пу за мен!Чудни и много вкусни!
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев ден,Мира!
Много апетитно предложение, браво! Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеЛеле, рибата е трепач! Такава хрупкава коричка! Салатата също много ми харесва! Прекрасни предложения!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за посещението и добрите отзиви!
ОтговорИзтриванеОх, че апетитна рибка и салата! Как да не му се прияде на човек:)
ОтговорИзтриванеЧестита БаБа Марта, с пожелание за здраве, щастие и късмет!:)
Благодаря за пожеланията!И ти да си здрава ,весела ,засмяна!
Изтриване