Пухкав хляб
11.2.12Тази рецепта ми я даде Нели Иванова,на която благодаря!Оплитането взаимствах от интернет.
Продукти:
300гр.-кис.мляко
1/2ч.л.-сода бикарбонат
1пак.-суха мая
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
5гр.-масло
около 500гр.-брашно
Замесва се тесто като в кис.мляко се слага содата . Маята се разтваря в малко вода. После се добавя към млякото заедно с останалите продукти.Омесва се еластично и гладко тесто.Оставя се да втасва/на 50гр.-във фурната 30 мин./След като удвои обема се разделя на 4 части.Всяка се оформя на фитил и се сплита с останалите.
Оставя се за 15 мин. на топло .След това са изпича на 180гр.
9 коментара
Мира, чудесен хляб си изпекла :)
ОтговорИзтриванеНе съм правила с кисело мляко и с удоволствие
ще опитам!
Хубава съботна вечер!
Чудесно изглежда хляба,прилича на козунак,и плетката е много интересна.Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеРазкошен хляб! Прилича на козунак:)Поздрави, Мира!
ИзтриванеЕй така като се разпука и ми пълни душата всяко печиво!Супер е,Мира,и на вкус,и на обем,и на цвят,а оплетката е невероятно ефектна,браво!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Чуден е, този хляб! Красив, пухкав и вкусен! Как си го оплела само!!! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеДани пробвай го много ще ти хареса,сигурна съм.
ОтговорИзтриванеЕли благодаря,радвам се че ти е харесал хляба.
Цвети,благодаря!
Роси благодаря за оценката!
Канди наистина е много пухкав дори и на следващия ден.
Радвам се ,че ме посетихте!
Хубава неделя !
Лелеее страхотен хляб си направила Мира.Много се радвам ,че моята рецепта е спомогнала за нещо красиво и вкусно!!!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЧудесен хляб. Мира, много е хубаво, това че показваш заплитането с подробни снимки. Удоволствие е за мен да посещавам блога ти!!И не съвсем добре за килограмите ми :-)))
ОтговорИзтриване