Еклери с ванилов крем
12.3.13
Продукти:
За еклерите:
500гр- вода
250гр.- брашно
125гр- масло
5 -яйца
1с.л.-захар
щипка сол
За крема:
1л.-прясно мляко
1/2ч.ч-захар
2пудинга ванилия с варене на д-р.Йоткер
50гр.-масло
2 пак.-ванилия
За декорация:
50гр.-черен шоколад
2с.л.-пудра захар
Водата се кипва и в нея се слагат маслото,захарта и солта.
Когато се разтопи маслото се изсипва наведнъж пресятото брашно.
Бърка се с дървена лъжица на слаб огън.
Когато тестото започне да се отделя от съда се сваля от котлона.
Изсипва се в друг съд ,за да изстине по-бързо.
След това се слагат едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.
Трябва да се получи гладко тесто.
В тава се слага пекарска хартия и с помощта на лъжица се поставят купчинки на разстояние.
Може да се използва шприц.
После еклерите се намазват с четка, с разбит жълтък.
Пекат се в умерена фурна, която не бива да се отваря до окончателното изпичане.
След като се надуят може да се намали темрературата малко,за да се доизсушат.
Вратата на фурната се открехва и се оставят да се охладят постепенно и след това се вадят.
/Ползвах долен реотан с вентилатор, на 170-180˚С./
Приготвя се крема като към млякото се добавя захарта и се загрява.
Пудингът се разтваря с малко от прясното мляко.
После се изсипва към врящото мляко при непрекъснато бъркане.
След като се сгъсти се отстранява от котлона.
Добавят се маслото и ванилиите.
Готовият крем се покрива с фолио и се оставя да се охлади.
Еклерите се пълнят с помощта на шприц.
Декорират се с разтопен шоколад и пудра захар по желание.
24 коментара
Изглеждат неустоимо вкусни.Взимам си с кафето едно еклерче.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Поздрави! :)
ИзтриванеЛеле, Мира, направила си страхотни еклери! Красиви, вкусни, фантастични! Прегръдки и пожелания за прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че са ти харесали,Кате!
ИзтриванеБлагодаря!
Това самотното е само за мен :))
ОтговорИзтриванеБожествени еклери!! И гледай сега как изкушаваш добрите хора с непристойно вкусни предложения ;)
Специално го отделих за теб е Мина. :)
ИзтриванеРадвам се ,че са ти харесали еклерите.
Как да не ми се прииска да посегна към монитора при толкова кремест десерт!Вкусно и красиво отново,Мира!Хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеРоси знам ,че са ти слабост креместите десерти.:)
ИзтриванеПоздрави!
Ох, как ги обичам!Твоите са прекрасни, Мира!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,приятелче! :)
ИзтриванеОбожавам еклери!
ОтговорИзтриванеИде ми на захапя монитора :)
Чуднички са, Мира!
Благодаря,nas! :)
ИзтриванеЗащо все не можех да открия блога ти, Мира...
ОтговорИзтриванеДобре че успях най-накрая.
Прекрасни еклери, много вкусно изглеждат.
Поздрави и ще се отбивам честичко!
Тъкмо навреме си го открила,Гери. :)
ИзтриванеПоздрави!
Много обичам еклери, а твоите са неустоими!
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглеждат! Невероятни снимки!
Благодаря,Тили!:)
ИзтриванеРадвам се,че са ти харесали еклерите!
Обожавам еклери и твоите изглеждат невероятно кремести и мекички! Супер предложение за десерт!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Лучия!
ИзтриванеПоздрави!
Голям любител на еклерите съм, но много рядко правя. А и готови не купувам, та съм зажадняла отвсякъде :) Твоите направо ме разтопиха от удоволствие - прекрасни са! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
ИзтриванеСтрахотни еклери си приготвила Мира.Изглеждат неустоимо, вкусни и красиви!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Благодаря,Танче! :)
ИзтриванеОх как ги обичам самоооо:)
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки, аз изчезвам от тук…
Разтапям се!
Гоголинка, защо не мога да оставя коментар при теб? :(
ИзтриванеНаправила си чудесна торта Каприз,много ми хареса!
Поздрави и за рожденият ти ден!