Холандски тигрови хлебчета
13.3.13
Тези ефектни хлебчета ги правих два пъти.Първият път не се напукаха.Причината беше в по-гъстата смес, с която ги намазах.Толкова ми бяха харесали ,че проявих упоритост и ги направих отново.Резултата ме удовлетвори и ги споделям с вас.
Продукти:
1 пак.-суха мая
1/2 ч.ч.- вода /затоплена/
1 ч.ч.- пр. мляко /затоплено/
1 с. л.- захар
2 с. л.-олио
1 ч.л.- сол
около 4 ч.ч.- бяло брашно
За намазване:
1ч. л. - суха мая
1/2 ч.ч.- топла вода
1 с. л.- захар
1 с. л.- олио
1/2 ч.л.- сол
брашно
Маята заедно със захарата и една супена лъжица брашно се разтварят в леко затоплената водата.
Сместа се оставя да шупне за 10 мин.
Замесва се средно твърдо тесто с маята,прясното мляко,олиото,солта и брашното.
Тестото се покрива и оставя на топло да удвои обема си./на 50 гр.във фурната/
След това се нарязва на еднакви части.
Оформят се топчета с големината на яйце.
Оставят се да втасват повторно за 15мин.
През това време се приготвя сместа за намазване.
Продуктите се смесват и се добавя накрая брашното със солта.
Консистенцията трябва да бъде като за палачинки.
Оставя се на топло.
След това с помощта на лъжица се намазват от горе топчетата.
Пекат се в предварително загрята на 190гр.фурна до златисто.
Забележка:Проблем с напукването може да се получи ако са намазани с гъста смес!
18 коментара
Колко са симпатични... Определено си се справила прекрасно, Мира, много ефектни питчици.
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!
Много интересен ефект се е получил и хлебчетата са изумителни! Благодаря, Мира, за тази рецепта! Нямам търпение да я опитам :)Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного апетитно са се напукали!
ОтговорИзтриванеНепременно ще я пробвам тази вълшебна смес за намазване.
Поздрави :)
Мира, ЖЕСТОКИ са :)!!! Много симпатични и много ефектни - представям си само и колко са вкусни!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая :)
Красиви , много ефектни са ,Мира ! Грабват ти веднага окото :), а това пълненкото е точно за следобедна закуска :) !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ,мила ! Прегръдка !
Много вкусни изглеждат, Мира! За сандвичи предполагам са идеални, а видът им е много интересен с тази напукана коричка. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТези тигърчета много вкусни ми изглеждат:)))))
ОтговорИзтриванеWooow …realmente lindo me encanta tiene un aspecto muy bueno,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеСтрахотни са и се радвам, че подели каква е причината да не се напукат първият път, защото може би аз щях да го направя по същият начин и имаше да се чудя защо така.
ОтговорИзтриванеМного са готини и наистина са като малки тигърчета:) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСтрашно вкусни изглеждат и пак чудесно представени,Мира!Тази технология с напукана коричка ме беше впечатлила при Катерина,а това с намазването,което споделяш е много полезно,за да се постигне търсения ефект,благодаря!Супер им е шарката на твоите!
Хубав ден!
Великолепни са!!! Преди време правих тигров хляб и коричката много ми допадна, така че знам за какво говориш :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Мира :)
Много са интересни и ефектни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!
Поздрави!
Благодаря на всички за отделеното време и хубавите думи!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че са ви харесали тигровите хлебчета.
Споделих идеята с вас, защото са ефектни и вкусни.
Поздрави!
Симпатични питки-много ми харесаха...
ОтговорИзтриванеХубав ден,Мире!
Обичам еклери, но тези питки ме грабнаха, Мира!
ОтговорИзтриванеМного ефектни, красиви и апетитни -
чудесни са новите ти рецепти!
Моите поздравления, усмивки и пролетно настроение, Диана
Страхотни са, Мира, поздравления и мерси за рецептата, минава в списъка за направа скоростно! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеСтрахотни станаха ---- много ми харесват опитайте и ще видите - Страхотни празници Мира
ОтговорИзтриванеЗдравей,София!
ИзтриванеМного се радвам ,че си приготвила хлебчетата!
Весели празници и на теб!