понеделник, 5 декември 2011 г.

Доматено чеснови питки

 

                От няколко години си приготвям хляба в къщи.Пробвам различни варианти и най-често използвам пълнозърнесто брашно.Днес реших да разнообразя с едни пълнозърнести питки ,но с вкус на домати и чесън.


Продукти:

330мл.-доматен сок
1ч.л.-сол
1с.л.-захар
2с.л.-зехтин
1скилидка -чесън/пресован/
1пак.-суха мая
пълнозърнесто и бяло брашно -съотношение 3:1/около 500гр/

     Ползвах хлебопекарна за омесване и втасване  на тестото .  Тесто се разделя на топчета .Всяко топче направих на фитил и вързах.


         Получените питки поставих във фурната на 50 гр.за 15мин.да втасат повторно и допекох  като увеличих температурата на 180 градуса.


Стават пухкави и много ароматни.





               ......иииии с маааслооо......



4 коментара:

  1. ... и са разкошни :))
    Поздравления за рецептата и майсторството :)

    ОтговорИзтриване
  2. ммм... с маслоооо;-)
    Прекрасни са, Мира!
    Бива си те;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни. Ще ги изпробвам в най скоро време!

    ОтговорИзтриване