понеделник, 19 декември 2011 г.

Салата с ориз и зеленчуци




 Това е идея ,която е практична в случаите ,когато варим пиле или ни е останало месо от печено пиле.Може да се отдели част от пилешкото месо и да се приготви тая салатка на следващия ден.


Продукти:

пил.месо
1/2ч.ч.-ориз
1/2ч.ч.-зелен фасул
1/2ч.ч.-моркови
два домата
1с.л.-масло
сол
пармезан



Дресинг:

2-3с.л-зехтин
лимон
сол



Ориза се запържва до стъклен в малко масло и се разрежда с чаша и половина вода.
Овкусява се с малко сол.
След като е готов се оставя да се охлади.
През това време се нарязва на ситно свареното или печено пилешкото.
То също трябва да е студено.
Нарязаните моркови и фасула се на задушават на  пара  или се бланшират в подсолена вода.Оставят се да изстиват.
Всички пордукти ,след като се охладят се смесват и към тях накрая се прибавят нарязани на кубчета домати.



Приготвя се дресинг и се овкусява салатата.Разбърква се и се сервира.
Отгоре се настъргва пармезан или кашкавал.

2 коментара:

  1. Мира,никога не съм опитвала ориз на салата,но изглежда много вкусно при теб!Салатиерата ти е също много интересна!Хубаво предложение си ни подготвила,а и дава възможност за импровизации,ще опитам някой път и аз!

    Лека нощ и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Тази салатка, направо си я изяждам още предния ден с пилето:-)

    ОтговорИзтриване