сряда, 7 декември 2011 г.

Винен кебап



  Продукти:

  1 кг. -свинско месо/ нарязано на хапки/
  200гр.-гъби
  1 ч.ч-червено вино
  4 с.л.- олио
  1с.л.-масло
  1 с.л. червен пипер
  2 дафинови листа
  3-4зърна- бахар
  скилидка чесън
  2гави лук
  1 стрък праз
  1/2 чаша-доматен сок
  1с.л. -брашно
  чер.пипер ,сол на вкус

   Месото престоява за час два в марина от чер. пипер и вино и малко праз нарязан на ситно.


 
  Месото се  запържва  в тенджера с масло и олио.Изважда се в отделен съд.В тенджерата към останалата мазнина добавяме гъбите и запържваме .Към тях слагаме лука , праза,чесъна и  задушаваме до омекване.Поръсваме с червен пипер и връщаме месото .Сипваме виното ,половин чаша топла вода ,слагаме  дафинов лист , бахара и  посоляваме.Ястието варим до омекване на месото и към финала добавяме доматен сок около половин чаша /аз добавих и сушени домати/Оставя се да къкри още 15 минути и на финала се сгъстява с малко брашно.

   Гарнирах със сварен ориз.



За финал малко уют с хризантемите ми и последния завършен гоблен.


5 коментара:

  1. Мира, обожавам винен кебап!!!!:-))) Толкова апетитен е станал твоят, облизвам се, докато си седя пред монитора. А щом като има и праз, мммммм, чудничко.:-)))
    Страшно красим гоблен си направила, поздравления и за това ти майсторство!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Мони за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  3. Mira,
    много хубав ти се е получил:-)
    И аз го обичам;-)
    А за гоблена, думи нямам. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е вкусно ястието ти,а и така стилно поднесено к това оризово канапенце!
    Гоблена е просто убийствен!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Еликсирче,Мъхче благодаря ,че се отбихте при мен!
    Зарадвахте ме с мили думи!

    ОтговорИзтриване