четвъртък, 29 декември 2011 г.

Бурания с боб




 Представям ви едно ястие,подходящо за студените зимни дни.
То е традиционно за нашия край.


Продукти:

1 купа-бял боб
1/4-кис.зелка
1с.л.-червен пипер
черен пипер
олио
1глава -кромид лук
2с.л.-брашно
1ч.ч.-зелев сок

Зелето се нарязва и се поставя в тенджекра.Залива се със зелевия сок.Вари се докато омекне.
В друга тенджера се поставя измития боб с малко вода .След като заври му се изхвърля водата.Налива се нова и се слагат 2-3с.л.олио.Когато се свари към него се прибавя зелето и се оставя още 10-15мин. на котлона./Не се слага сол,защото зелевия сок е солен./
През това време се нарязва малка глава кромид на ситно и се запържва в тиган с олио,брашно и червен пипер.Прибавя се към фасула.Подправя се с черен пипер.




Забележка:Ако искате да избегнете запръжката.Поставете лука и червения пипер към фусула още в началото.Накрая размийте брашното в малко вода и сгъстете ястиет







Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Интересно е, срещала съм подобни ястия, мисля, че зеле с ориз. Винаги съм се чудела как е на вкус. При теб изглежда доста добре. Красиво поднесено и аранжирано!

    ОтговорИзтриване
  2. Много любимо и вкусно!
    Мира,след толкова коледни бисквитки и десерти имахме нужда и да засолим с една такава традиционна гозба!Супер е!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване