Фруктов сладкиш
30.9.12
Продукти:
За блата:
150гр.-масло
100гр.-пудра захар
1 -яйце
ванилия
лимонова кора
2с.л.-какао
300гр.-брашно
За плънката:
2-праскови
5-6 -сини сливи
канела
За крема:
пудинг ванилия
500мл.-прясно мляко
Най-напред се приготвя пудинга по указания на опаковката начин.Оставя се да се охлади.
Разбърква се маслото с пудрата захар,яйцето,ванилията и лимоновата кора.После се добавя брашното и тестото се оставя завито във фолио да престои 30мин.в хладилник.
След това са разточва тънка кора върху хартия и се пренася във форма за торта.
Кората трябва да е по-голяма от диаметъра на формата ,за да се получи борд по края.
Плодовете се нарязват /прасковите на полумесеци,сливите на половина/и се подреждат върху кората.Наръсват се с канела.
Заливат се с крема и се пекат в предварително загрята на 170гр.фурна около 40 мин.
Сладкиша се охлажда и поръсва с пудра захар.
10 коментара
Леле,ококори ме рано,рано в неделя,Мира!Удивителни сладкиш и снимки,и понеже съм правила подобен определено е моят сладкиш с любимото съчетание от блат,крем и плодове.
ОтговорИзтриванеСъвършен!
Много релаксиращ ден ти пожелавам!
Благодаря,Роси !
ИзтриванеПоздрави!
Разкош! Уникален, обичам тази комбинация! Поздрави, Мира и лека вечер!
ОтговорИзтриванеИ аз ти благодаря,Цвети!
ИзтриванеПоздрави!
Този сладкиш ме грабна от пръв поглед! Харесвам плодовите десерти, а и комбинацията е много сполучлива!
ОтговорИзтриванеПриятна нова седмица!
Тилия,радвам се,че си харесала сладкиша!
ИзтриванеПоздрави!
Мира, разкошен е! Много красиво си го снимала, сякаш е пред мен! Плодово великолепие! Хубава нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеКате,благодаря!Чудесна публикация си пуснала за Рилския манастир!
ИзтриванеХубава седмица и на теб!
Чудесен сладкиш, а техниката на снимане допълва цялата картина!
ОтговорИзтриванеВеси, има още много да уча за снимането.
ИзтриванеБлагодаря ,че се отби!
Поздрави!