Свинско варено
24.9.12
Продукти:
600гр-нетлъсто свинско месо
15 малки глави -кромид лук
3-4бр.-чушки/червени и зелени/
3бр.-моркови
4бр.- картофи
4,5скилидки-чесън
200мл-бяло вино
сол на вкус
черен пипер
1-дафинов лист
2,3 бр.-бахар
магданоз
50мл-олио
Месото се нарязва на хапки.
Зеленчуците се почистват измиват и нарязват на едро.
Лука и чесъна се оставят цели.
Всички продукти се поставят в съда за готвене.
После се овкусяват със сол ,черен пипер,дафинов лист и бахар.
Изсипва се виното , половин чаша вода и олиото.
Ястието може да се приготви в тенджера под налягане /за 20мин.след завирането/,а също и в тава под фолио/за около час след завирането/.
След като е готово се гарнира с пресен магданоз.
При необходимост може да го сгъстите на финала с 1с.л.-нишесте.
Бон апети! :)
5 коментара
Мире обожавам варено но аз по друг начин го правя.
ОтговорИзтриванеТвоята рецепта много ми хареса и ще я пробвам.
Прегръщам те!
Ще се радвам да пробваш моя вариант , дано ти хареса!
ИзтриванеПоздрави!
Мирче, удари в десятката с това вкусно ястие! Намирам рецептата ти за много лесна и бързичка! Страхотни снимки! Браво!
ОтговорИзтриванеЖелая ти една красива и щастлива седмица! Целувки!
Бени наистина става бързо и вкусно!
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на теб!:)
Благодаря!Радвам се ,че ви е харесало ястието!
ОтговорИзтриванеПоздрави!