понеделник, 24 септември 2012 г.

Свинско варено





Продукти:

600гр-нетлъсто свинско месо
15 малки глави -кромид лук
3-4бр.-чушки/червени и зелени/
3бр.-моркови
4бр.- картофи
4,5скилидки-чесън
200мл-бяло вино
сол на вкус
черен пипер
1-дафинов лист
2,3 бр.-бахар
магданоз
50мл-олио

Месото се нарязва на хапки.
Зеленчуците се почистват измиват и нарязват на едро.
Лука и чесъна се  оставят цели.
Всички продукти се поставят в съда за готвене.
После се овкусяват със сол ,черен пипер,дафинов лист и бахар.
Изсипва се виното , половин чаша вода и олиото.
Ястието може да се приготви в тенджера под налягане /за 20мин.след завирането/,а също и в тава под фолио/за около час след завирането/.
След като е готово  се гарнира с пресен магданоз.
При необходимост може да го сгъстите на финала с 1с.л.-нишесте.

Бон апети! :)





6 коментара:

  1. Мире обожавам варено но аз по друг начин го правя.
    Твоята рецепта много ми хареса и ще я пробвам.
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да пробваш моя вариант , дано ти хареса!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Мирче, удари в десятката с това вкусно ястие! Намирам рецептата ти за много лесна и бързичка! Страхотни снимки! Браво!
    Желая ти една красива и щастлива седмица! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Бени наистина става бързо и вкусно!
    Хубава седмица и на теб!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..



    http://ihvangencal.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!Радвам се ,че ви е харесало ястието!
      Поздрави!

      Изтриване