петък, 14 септември 2012 г.

Редена туршия с камби



Продукти:

5кг.-червени камби
2кг.-карфиол
1кг.-моркови
2връзки-целина
дафинов лист
бахар
черен пипер
сол
захар
оцет
вода

Камбите се измиват ,почистват от дръжки и семки .Нарязват се на едри парчета.
Карфиола се накъсва на малки розички.
Морковите се нарязват на кръгчета с къдрав нож.
Целината се измива и нарязва на едро.
Във всеки буркан/800мл/ на дъното се слагат по един дафинов лист,5-6 зърна черен пипер и 1 зърно бахар, 1с.л.-сол,2с.л.-захар,7с.л.-оцет
Плътно се редят  камби,целина,моркови, карфиол,целина и се завършва с камби.
Бурканите се пълнят с вода  до извивката.
Запечатват се с капачки и се стерилизират 5мин.




4 коментара:

  1. Мира,къде се изгуби напоследък,липсваше!
    Преди правех и аз такава туршия,но в последните години все по-рядко!Чудесно ти е станала и предполагам много вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И ние не правим вече туршии,но тази става бързо и много я обичаме .

    ОтговорИзтриване