четвъртък, 20 септември 2012 г.

Пилешки шишчета с пикантна гарнитура

     


         Есента дойде и зеленчуците в градините вече са почти прибрани.В нашата все още има пресни крехки чушки по връхчетата на растенията.Днешната рецепта е приготвена  именно с такива цветни чушлета.


Пикантна топла салата/гарнитура/
/количествата са произволни/

чушки
лук
олио
сол

За заливката

чесън
щипка сол
оцет





Чушките се измиват ,почистват и нарязват на малки парченца.

В тиган се слага малко олио и нарязан на ситно лук.
Добавят се и чушките и се изпържват до омекване.
После се заливат със счукан чесън и оцет.
Салатата може да се гарнира със сирене и маслини,а може да се използва за гарнитура.




Пилешки шишчета на грил


3бр.-пил.пържола/бутче/
1с.л.-горчица
1с.л.-балсамов оцет
сол
черен пипер
зеленчуци /чушка,домат,лук/

Месото се нарязва на хапки и се маринова с горчицата,балсамовия оцет,сол и черен пипер.
Престоява половин час в хладилника.
После се ниже на дървени шишчета.
Редуват се месо със зеленчуци.
Шишчетата се пекът на грил тиган или скара.





4 коментара:

  1. Отлична порция,Мира!Гарнитурата много ме грабна!Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Мирче, прекрасно си поднесла цялата публикация! От тук усещам аромата на шишчетата, а.... и съчетани със салата от чушки..... страхотно! Огладнях набързичко! Желая ти щастливи почивни дни и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси,Бени благодаря ви за хубавите думи!
    Поздрави и приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда чудесно! Поздрави и пожелания за прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване