Лучена рибна яхния
13.9.12След лятната почивка се връщам с удоволствие към блог пространството.Виждам ,че не сте спряли да творите.Надявам се ,че скоро ще успея да наваксам пропуснатото.
Моето предложение е една пикантна и много вкусна рибна яхния.Приготвям я с речна
риба/мряна/,която пържа ,а на следващия ден остатъка се превръща в това вълшебно ястие.
Продукти:
500гр.-/пържена/мряна
4бр.-кромид лук
2бр.-домати
4ч.ч.-вода
1с.л.-червен пипер
сол на вкус
джоджен
черен пипер
олио
Застройка:
2скил.-чесън
2-3с.л.-оцет
2-3с.л.-брашно
Лукът се почиства, измива и нарязва на кубчета.
Доматите се белят и режат на ситно.
В тенджера или дълбок тиган се сипва олио да покрие дъното.
Прибавя се нарязания кромид лук и се задушава до златисто.
Поръсва се с червения пипер и се разбърква.Веднага се добавят доматите.
Бърка се ,докато доматите омекнат.Резрежда се с вода и се посолява .
Захлупва се с капак и се оставя 20 мин. да къкри на котлона.
През това време се счукват скилидките чесън с щипка сол в хаванче.
Добавят се 2-3с.л.оцет и 100мл.вода.
В купичка се слага 2-3с.л.брашно и се разтваря с чесновата смес до гъстотата на боза.
Ястието се застройва с получената смес.
Пущат се изпържените рибки и се оставя още 5мин на котлона.
Подправя се с джоджен и черен пипер.
Да ви се сладко!
4 коментара
Изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траяна!
ИзтриванеДобре си се завърнала сред нас,Мира,с тази вкусна гозба!Такава рибка май не съм опитвала никога,изглежда адски добре!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Роси и вие ми липсвахте .
ИзтриванеВиждам,че не сте спряли да творите.
Рибката наистина е много вкусна,благодаря ти!