четвъртък, 13 септември 2012 г.

Лучена рибна яхния

       


    След лятната почивка се връщам с удоволствие към блог пространството.Виждам ,че не сте спряли да творите.Надявам се ,че скоро ще успея да наваксам пропуснатото.
Моето предложение е една пикантна и много вкусна рибна яхния.Приготвям я с речна
риба/мряна/,която пържа ,а на следващия ден остатъка се превръща в това вълшебно ястие.


Продукти:

500гр.-/пържена/мряна
4бр.-кромид лук
2бр.-домати
4ч.ч.-вода
1с.л.-червен пипер
сол на вкус
джоджен
черен пипер
олио

Застройка:

2скил.-чесън
2-3с.л.-оцет
2-3с.л.-брашно






Лукът се почиства, измива и нарязва на кубчета.
Доматите се белят и режат на ситно.
В тенджера или дълбок тиган се сипва олио да покрие дъното.
Прибавя се нарязания кромид лук и се задушава до златисто.
Поръсва се с червения пипер и се разбърква.Веднага се добавят доматите.
Бърка се ,докато доматите омекнат.Резрежда се с вода и се посолява .
Захлупва се с капак и се оставя 20 мин. да къкри на котлона.





През това време се счукват скилидките чесън с щипка сол в хаванче.
Добавят се 2-3с.л.оцет и 100мл.вода.
В купичка се слага 2-3с.л.брашно и се разтваря с чесновата смес до гъстотата на боза.

Ястието се застройва с получената смес.
Пущат се изпържените рибки и се оставя още 5мин на котлона.
Подправя се с джоджен и черен пипер.


Да ви се сладко!



4 коментара:

  1. Добре си се завърнала сред нас,Мира,с тази вкусна гозба!Такава рибка май не съм опитвала никога,изглежда адски добре!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси и вие ми липсвахте .
      Виждам,че не сте спряли да творите.
      Рибката наистина е много вкусна,благодаря ти!

      Изтриване