Хрупкав паниран шаран
2.4.12Продукти:
1кг-пресен шаран
3-4с.л.-брашно
1/2ч.л.-червен пипер
черен пипер
сол
1/2ч.ч-бира
лимон
галета
Шарана изчистен и нарязан на котлети, се осолява и му се изцежда сока от половин лимон.Оставя се да престои около час в хладилника.
Панировката се приготвя от няколко лъжици брашно , малко червен и черен пипер , 2 -3 щипки сол .Всичко това се обърква и разрежда с бира до гъстотата на боза.
В чиния се изсипва галета.
Рибата се подсушава леко с кухненска хартия.После се топва в панировката,овалва се в галетата и се пържи в загрято олио ,до златисто.Изважда се и се поставя на кухненска хартия ,за да попие излишната мазнина.
Сервира се с резени лимон и зелена салата.
И за пролетно настроение ....
8 коментара
Мира,шарана изглежда изумително.Подсети ме,че отдавна не съм пържила,но пък и с галета не сам правила.Аз го панирам с царевично брашно,но следващия път ще опитам така.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Пробвай,Ели сигурна съм ,че ще ти хареса!
ИзтриванеПоздрави!
Шарана е може би любимата ми риба! А ти така вкусно си го приготвила! Каква хрупкава коричка! Благодаря и за пролетното настроение! Усмихнат ден и на теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!Хубав ден и на теб!
ИзтриванеMалееее ,Мира умирам си за шаран ...това е първото нещо което искам да ям когато се прибера в България:)! Чуден изглежда и като знам колко е вкусен ,направо ми прималява под лъжичката .
ОтговорИзтриванеХубав ден и прегръдки от мен за вкусния спомен ,който извика в мен снимката ти :* !
Ваня, пращам ти веднага ...ние в къщи сме големи любители на рибата.
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Оххх Мира така да обичам шаран ,че твоя като го гледам така припърржен направо си грабвам чинията и изчезвам:)))
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки пак си ни показала.
Развесели ме ,Зиче!
ИзтриванеРадвам се ,че ти е харесала рибката!
Поздрави за хубавото гостуване при Роси!