Рогчета
31.5.14
Тези рогчета ги видях при Heavenly in the kitchen и веднага реших да ги пробвам.Получиха се с хрупкава коричка , отвътре ронливи и много вкусни.
Специални благодарности на авторката за тази чудесна рецепта!
/Копирам рецептата,защото нищо не съм променяла./
Продукти:
4 бр. -яйца
200 мл.- прясно мляко
300 гр. -маргарин/ Белла класик/
1/2 -кубче/ прясна/ мая
1 ч.л.- сол
1 с.л- захар
1 кг.- брашно
300 гр. -сирене
4 бр. -яйца
200 мл.- прясно мляко
300 гр. -маргарин/ Белла класик/
1/2 -кубче/ прясна/ мая
1 ч.л.- сол
1 с.л- захар
1 кг.- брашно
300 гр. -сирене
Прясното мляко се затопля. В него се разтваря маята със захарта.
Яйцата се разбиват (оставя се един жълтък за намазване) и към
тях се добавя прясното мляко. Маргаринът се разтапя.
Брашното се слага в
съда за месене.
Към него се добавят разтопения маргарин и яйчената
смес.
Замесва се средно твърдо тесто.
Изкарва му се въздуха като се удря около 20-25
пъти.
От полученото тесто се оформят 21 топчета..
Всяко се разточва
на кръг с диаметър 12см.
В единият край се поставя натрошено сирене.
Навива се на пуричка и се поставя в тава.
Оформени втасват за около 30 мин.
Намазват се с разбит
жълтък с лъжица пр.мляко.
Пекат се на предварително загрята фурна /200гр./до златист цвят.
Опитайте ще ви харесат!
2 коментара
Здравей Мира! :) Случайно попаднах на блога и рецептите в него много ми допаднаха. Относно тези рогчета исках да те попитам, дали бих могла да ги приготвя с плънка от шунка, гъби и кис. краставички напр.? Преди години съм яла такива и бяха много вкусни, но не откривам подобна рецепта. :)
ОтговорИзтриванеНяма проблем да се замени плънката.Ще станат още по-вкусни.Благодаря за хубавите думи!Поздрави!
ОтговорИзтриване