събота, 31 май 2014 г.

Рогчета




Тези рогчета ги видях при Heavenly in the kitchen  и веднага реших да ги пробвам.Получиха се с хрупкава коричка , отвътре ронливи и много вкусни.
Специални благодарности на авторката за тази чудесна рецепта!



 /Копирам рецептата,защото нищо не съм променяла./
Продукти:

4 бр. -яйца
200 мл.- прясно мляко
300 гр. -маргарин/ Белла класик/
1/2 -кубче/ прясна/  мая
1 ч.л.- сол
1 с.л- захар
1 кг.- брашно
300 гр. -сирене






Прясното мляко се затопля. В него се разтваря маята със захарта.
Яйцата се разбиват (оставя се един жълтък за намазване) и към тях се добавя прясното мляко. Маргаринът се разтапя. 
Брашното се слага в съда за месене. 
Към него се добавят разтопения маргарин и яйчената смес. 
Замесва се средно твърдо тесто. 
Изкарва му се въздуха като се удря около 20-25 пъти.







От полученото тесто се оформят 21 топчета.. 
Всяко се разточва на  кръг с диаметър 12см.
В единият  край се поставя натрошено сирене. 
Навива се на пуричка и се поставя в тава.
Оформени втасват за около 30 мин.
Намазват се с разбит жълтък с лъжица пр.мляко. 
Пекат се на предварително загрята фурна /200гр./до златист цвят.





Опитайте ще ви харесат!

2 коментара:

  1. Здравей Мира! :) Случайно попаднах на блога и рецептите в него много ми допаднаха. Относно тези рогчета исках да те попитам, дали бих могла да ги приготвя с плънка от шунка, гъби и кис. краставички напр.? Преди години съм яла такива и бяха много вкусни, но не откривам подобна рецепта. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Няма проблем да се замени плънката.Ще станат още по-вкусни.Благодаря за хубавите думи!Поздрави!

    ОтговорИзтриване