понеделник, 28 януари 2013 г.

Крем супа от червена леща







Продукти:

250гр.- червена леща
3 бр.- картофи
1- стрък праз
1- морков
3скил.-чесън
1с.л.-червен пипер
1/2ч.ч.-доматен сок
черен пипер
кимион
50гр.-краве масло
3с.л.-зехтин
сол на вкус
магданоз
лимонов сок на вкус






Празът се нарязна на ситно,картофите и молкова се обелват и нарязват на кубчета.
Приготвените зеленчуци се задушават в зехтин с 2,3скилидки чесън.
Като омекнат се добавя червения пипер и се разбърква няколко пъти.
Веднага се изсипва доматения сок .
Ястието се разрежда с около литър вода.
Посолява се и се оставя да вари около 15мин.
След това се добавя лещата и се оставя на котлона до пълното й сваряване.
Лещата се овкусява с кимион и черен пипер и се пасира.
Добавя се кубче масло и се подправя с лимонов сок.
По желание може да се поръси с магданоз.
Сервира се с крутони.




14 коментара:

  1. Супа с кротони си хапвам с кеф-та макар и тиквена.Изглежда много вкусна,Мире!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Любима супа,приготвена прекрасно от приятел:))

    ОтговорИзтриване
  3. Супер Мире! Как хубаво си я накиприла с тези крутончета, направо прелестна.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Мира, чудесно представена супа! И аз се каня да постна тази която правя, но не й идва реда..:)
    Много уют и стил в снимките ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Мира, обожавам тази супа, особено в студени зимни дни като днешния!
    Снимките са много подканящи;)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна супа, точно за това време! Крутончетата са много добро допълнение. Красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  7. Много красиво си поднесла супичката, Мира!
    Не съм пробвала леща в този вариант, но изглежда доста интригуващо.
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване