Баницата на Надето

29.5.14




Тази вкусна баница я видях при Роси,а тя се е вдъхновила от Надето.
Горещо я препоръчвам на всички любители на пицата.
Вкусна е  топла, а в студен вариант е идеална за парти хапки.



 Продукти:

1 -пакет фини кори за баница / 400 гр./
60 гр.- краве масло
1  - яйце
80 гр.- сирене крема
1- домат
1- тиквичка
300 гр.-шунка
250 гр. -кашкавал
100гр- краве сирене

шарена сол,копър,сол,черен пипер





Тавата се покрива с хартия за печене.
Маслото се разтопява,а тиквичката и домата се нарязват на тънки шайби.
Кашкавала се настъргва на едро ренде,а копъра се нарязва на ситно.
Яйцето се разбива с крема сиренето и се поръсва с черен пипер.
Дъното на тавата се намазва с масло.
Три кори се намазват до половината с разтопеното масло и се прегъват наполовина.Редят се в тавата една върху друга.
Мажат се с 2,3с.л.от яйчената смес.







Нарежда се слой от тънко нарязана шунка.
От горе се слагат две кори,намазани до половината с масло и прегънати.
Върху тях пак се нанася яйчена смес.
Следва ред тиквички,сол, копър и всичко се поръсва с половината кашкавал.
Следват пак две кори и от горе  яйчена смес.
Редят се шайби домати и от горе се натрошава сиренето.
Поръсва се с чубрица и шарена сол.
Поставят се последно две намазани кори.
От горе също се намазват с масло.
Баницата се пече в  загрята на 200гр. фурна около 30 мин.
На края се поръсва  с останалата част от кашкавала и шайби маслини.
Връща се във фурната за 5 мин. да се разтопи кашкавала.
Поръсва се по желание с копър или магданоз.
Оставя се да се охлади преди нарязване,за да се стегне.


Добавете в кулинарния си тефтер още едно вълшебство!



You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe