Гриловани патладжанови рулца

7.6.14


Тези рулца  и са идеално предястие или гарнитура.Рецептата е подходяща също и за тиквички.
Приготвят се бързо,вкусни са и ефектни.



Продукти:

2 -патладжана/големи/
2,3 с.л.-зехтин
сол

За плънката:
300 гр.-крем сирене
3 с.л.- заквасена сметана/или гъсто кис.мляко/
2 скил.-чесън
копър
черен пипер






Патладжаните се измиват.
Нарязват се по дължина на филийки с дебелина 0,5см и се посоляват.
В загрят и подмазан грил тиган се запичат от всяка страна.
По време на печенето всяка лента се намазва със зехтин преди обръщане.
Изпечения патладжан се оставя да се охлади напълно.
За плънката се разбива крем сиренето със заквасената сметана.
Овкусява се с пресован чесън ,ситно нарязан копър и черен пипер.
В края на всяка лента патладжан/от тясната страна/ се слага лъжичка от плънката.
Намазва се тънко и по дължина,но не до края.
Навива се на стегнато рулце като се започва от тясната страна към широката.
Готовите рулца се подреждат в чиния за сервиране.





You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe